
Σταθερά σε θετικά εδάφη παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να δείχνει διαθέσεις να κινηθεί ξεκάθαρα ανοδικά, παρά μόνο να κρατήσει σε κλείσιμο εβδομάδας τα επίπεδα που κρατούν ανοιχτό το δρόμο για υψηλότερα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,18% στις 1.466,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.579,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,25% στις 1.295,51 μονάδες.
Αναμονή σαφήνειας
Εβδομάδα σταθεροποίησης είναι αυτή που ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από μια ισχυρή εβδομάδα που ανέκτησε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον μηνών. Και ο Γενικός Δείκτης, λίγες συνεδριάσεις πριν το κλείσιμο του 4ου σερί ανοδικού έτους, με το ράλι της τάξεως των 100 μονάδων από το χαμηλό του Νοεμβρίου, έχει γυρίσει την τάση σε ανοδική σε όλα τα χρονικά πλαίσια.
Και μπορεί αυτές τις ημέρες να ακολουθεί μια πλάγια κίνηση, αλλά ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες, ελπίζοντας σε μια θετική επίδραση τύπου, window dressing. Εάν επιβεβαιωθεί, ενδεχομένως να κινητοποιήσει κεφάλαια που έχασαν σημαντικό μέρος από τίτλους που έτρεξαν φέτος.
Σαφώς η αγορά περιμένει και τις κυβερνητικές αποφάσεις για την τιμολόγηση των τραπεζικών υπηρεσιών και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στα κέρδη των επόμενων χρήσεων. Μια σαφήνεια που θα έρθει την Κυριακή, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τη ψήφιση του προϋπολογισμού.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει άλμα 3,51%, με τις Βιοχάλκο, Εθνική, Aegean και Coca Cola να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Helleniq Energy, Autohellas, Metlen, Eurobank, Σαράντης, ΔΑΑ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.
Στον αντίποδα, η Λάμδα χάνει 1,10%, με τις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τιτάν και Alpha Bank να κινούνται ήπια πτωτικά. Ελλάκτωρ και Cenergy είναι αμετάβλητες.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS