
Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τη νέα υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που υπάρχει στη χώρα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 8.298 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,30% στις 20.345 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,40% στις 7.379 μονάδες.
Οι επενδυτές δείχνουν να μην περίμεναν την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody’s το Σάββατο, ο οποίος αποφάσισε να υποβαθμίσει τη γαλλική οικονομία σε Aa3, από Aa2 προηγουμένως. Ο οίκος ανέφερε ότι τα γαλλικά δημόσια οικονομικά θα αποδυναμωθούν τα επόμενα χρόνια λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αστάθειας.
Την Παρασκευή, ο Φρανσουά Μπαϊρού ορίστηκε ως ο τέταρτος πρωθυπουργός της Γαλλίας φέτος.
Στο μεταξύ, η εστίαση είναι στο Βερολίνο, όπου σήμερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται να καλέσει σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο να άρει την εμπιστοσύνη του, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο. Η κίνηση έρχεται μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού του τον περασμένο μήνα.
Πέρα από αυτό, η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική στις 18 Δεκεμβρίου βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων αγορών αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ενημερωμένη δήλωση πολιτικής και στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Jerome Powell για ενδείξεις σχετικά με την τροχιά των επιτοκίων.
Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει στις 19 Δεκεμβρίου, με τις αγορές να έχουν μέχρι στιγμής ελάχιστα τιμολογήσει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων.
Στα μάκρο της ημέρας, η εμπιστοσύνη μεταξύ των κατασκευαστών του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων στο κόστος, σύμφωνα με έρευνα του εμπορικού ομίλου Make UK και της συμβουλευτικής BDO.
Η παραγωγή και οι παραγγελίες «παραμένουν θετικές», αλλά το κλίμα «επιδεινώθηκε σημαντικά» από το τρίτο τρίμηνο, μια περίοδο κατά την οποία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είχε εκτιναχθεί λόγω της αισιοδοξίας για τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών, όπως διαπίστωσαν οι Make UK και BDO.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 70% των κατασκευαστών έχουν δει το κόστος τους να αυξάνεται ήδη κατά 20% τον τελευταίο χρόνο.


Latest News

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης