Ολοκληρώθηκε η πώληση μέσω της θυγατρικής της Dimand Arcela Investments Limited στην Τράπεζα Eurobank Α.Ε. του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd.

Η εταιρεία Severdor Ltd αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, στο οποίο έχει ανεγερθεί  συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.941 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας.

Μινιόν: Ανοίγει το θρυλικό πολυκατάστημα – Τι είπε στο 4ο ΟΤ Forum ο Δ. Ανδριόπουλος, CEO της Dimand

Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. To κτίριο θα παραδοθεί στην PwC, η οποία θα μισθώσει το κτίριο για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης επιπλέον 10 ετών, αντί 26 ευρώ ανά τ.μ.

Το τίμημα για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Severdor Ltd ανήλθε σε 34,0 εκατ. περίπου, το οποίο προσδιορίσθηκε με τη μέθοδο της πραγματικής καθαρής θέσης και με αξία ακινήτου 74,4 εκατ. περίπου. Τα επενδεδυμένα κεφάλαια από τον όμιλο της Dimand για την εν λόγω ανάπτυξη ανήλθαν σε 22,9 εκατ. περίπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις