Η Κίνα θα συνεχίσει να προωθεί το θεσμικό άνοιγμα, να διευρύνει την πρόσβαση στην αγορά για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και να υποστηρίζει συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, τροφοδοτώντας την οικονομική της ανάπτυξη και ενισχύοντας την πολυμέρεια το 2025, δήλωσαν παρατηρητές της αγοράς και στελέχη επιχειρήσεων της χώρας.

BRICS: Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, νέες πηγές για τον ελληνικό τουρισμό

Παρά τις προκλήσεις από τον προστατευτισμό και τις τάσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν την Κίνα να σταθεροποιήσει τη θέση της ως παγκόσμιου κόμβου παραγωγής και καινοτομίας, προσελκύοντας παράλληλα περισσότερο ξένο κεφάλαιο, όπως αναφέρει η DailyChina επικαλούμενη τα στελέχη της αγοράς.

Η Κίνα θα επικεντρωθεί σε κρίσιμες τεχνολογίες και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και ασφάλεια των βιομηχανικών αλυσίδων και των αλυσίδων εφοδιασμού για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και τη σταθεροποίηση των διεθνών αγορών

Με την εξασφάλιση ευνοϊκότερων εμπορικών όρων και την ενίσχυση του ρόλου της στο παγκόσμιο εμπόριο, η Κίνα θα ενσωματωθεί περαιτέρω στην παγκόσμια οικονομία, πρόσθεσαν.

Τα σχόλιά τους, που έγιναν την Κυριακή, ακολούθησαν την ετήσια Διάσκεψη Κεντρικής Οικονομικής Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο Σι Τζινπίνγκ, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, εκφώνησε μια σημαντική ομιλία.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η Κίνα πρέπει να επεκτείνει το άνοιγμά της στις αγορές και να διατηρήσει σταθερό το εξωτερικό εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις. Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την επέκταση όλων των πιλοτικών προγραμμάτων ανοίγματος σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, ανέφερε. Κίνα

Ο Liu Xiangdong, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος οικονομικής έρευνας του Κέντρου Διεθνών Οικονομικών Ανταλλαγών της Κίνας, είπε ότι αυτές οι αποφάσεις δείχνουν ότι το επενδυτικό και εξωτερικό εμπόριο της Κίνας θα γίνει πιο προβλέψιμο και σταθερό τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα έδωσε το πράσινο φως νωρίτερα φέτος για την ίδρυση εξ ολοκλήρου ξένων ιδιωτικών νοσοκομείων σε επιλεγμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης, ο Liu είπε ότι η επέκταση της πρόσβασης των παγκόσμιων επιχειρήσεων σε περισσότερους τομείς θα διαφοροποιήσει περαιτέρω την οικονομία της χώρας, θα μειώσει την εξάρτηση από τις παραδοσιακές βιομηχανίες και θα τονώσει την ανάπτυξη τομέων όπως η υψηλής τεχνολογίας μεταποίηση, οι σύγχρονες υπηρεσίες και οι πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες.

Κίνα: Επικέντρωση στις κρίσιμες τεχνολογίες

Ο Wang Jinbin, καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας στο Πεκίνο, δήλωσε ότι με μια νέα διοίκηση έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα, είναι πρακτικό για την Κίνα να επικεντρωθεί σε κρίσιμες τεχνολογίες και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και ασφάλεια των βιομηχανικών αλυσίδων και των αλυσίδων εφοδιασμού για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και τη σταθεροποίηση των διεθνών αγορών.

Ο Wei Jianguo, πρώην υφυπουργός Εμπορίου, πρόσθεσε από τη μεριά του: «Η προώθηση και η ένταξη σε διάφορες πολυμερείς και διμερείς συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, όπως η Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Εταιρική Σχέση (RCEP) και η Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για την Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού (CPATP), είναι ζωτικής σημασίας για την Κίνα να διατηρήσει την ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου της».

Αυτές οι πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του RCEP και του CPTPP, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Κίνα να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της μονομέρειας, προσφέροντας μια πλατφόρμα στις χώρες να διαμορφώσουν συλλογικά τους κανόνες και τα πρότυπα του διεθνούς εμπορίου, είπε ο Wei, προβλέποντας ότι οι νέοι αναπτυξιακές μηχανές του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας είναι πιθανό να έρθουν από τις αναδυόμενες οικονομίες το επόμενο έτος.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας αυξήθηκε 4,9% σε ετήσια βάση σε 39,79 τρισεκατομμύρια γουάν (5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 6,7% σε ετήσια βάση στα 23,04 τρισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Telekom: Σε ύψος-ρεκόρ η αξία του brand
Διεθνή |

Η Apple παραμένει το πολυτιμότερο brand στον κόσμο - Πρώτο ευρωπαϊκό brand η Telekom

Η Telekom, στον όμιλο της οποίας μέλος είναι η COSMOTE, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και πολύτιμες μάρκες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη «Brand Finance Global 500» - Στην πρώτη θέση παραμένει η Apple