
Ανοδικά συνεχίζει να κινείται το αμερικανικό δολάριο έναντι των ομολόγων του εν όψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις αγορές να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα προβεί στην τρίτη διαδοχική μείωση των επιτοκίων της.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ , ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι αντιπάλων, σημείωνε άνοδο 0,19% στο 107,13, αφού κυμαινόταν κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων.
Δολάριο: Ενισχύεται μετά τις καλύτερες από το αναμενόμενο λιανικές πωλήσεις
Η ισοτιμία δολαρίου έναντι των βασικών νομισμάτων
Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,04% στα 0,89285 έναντι του ελβετικού φράγκου σε ασταθείς συναλλαγές. Το ευρώ σημείωνε πτώση 0,16% στα 1,0474 δολάρια.
Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,39% στα 154,055 έναντι του ιαπωνικού γεν, με τις αγορές να μειώνουν τα στοιχήματα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αυξήσει τα επιτόκια την Πέμπτη υπέρ μιας αύξησης τον Ιανουάριο μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται επίσης να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Πέμπτη. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο έναντι του ευρώ, αλλά υποχώρησε έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τη συνεδρίαση της Fed για την πολιτική και μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό που ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες. Το νόμισμα αποδυναμώθηκε κατά 0,1% στα 1,2699 δολάρια.
Το υπεράκτιο γουάν διαπραγματευόταν στα 7,296 ανά δολάριο την Τρίτη, διατηρώντας σταθερά κοντά σε χαμηλό 13 μηνών έναντι του δολαρίου.
Το Bitcoin υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε κατά 2,06% στα 104.227 δολάρια.
Με το βλέμμα στη Fed και στο dot plot
Η Fed πιθανότατα θα μειώσει το βασικό επιτόκιο πολιτικής της κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος 4,25% έως 4,50% και οι αξιωματούχοι αναμένεται επίσης να σηματοδοτήσουν μια παύση στις μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος. Η αγορά προθεσμιακών συμβολαίων υποδηλώνει επί του παρόντος σχεδόν 97% πιθανότητα μείωσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Η Fed θα δημοσιεύσει τη δήλωση πολιτικής της και τις επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις της στις 2 μ.μ. EST (1900 GMT), ενώ ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μισή ώρα αργότερα.
«Η δική μου αίσθηση θα ήταν να περιμένω ότι η Fed θα έχει μια γερακιώτικη μείωση, που σημαίνει ότι θα μειώσει τα επιτόκια, αλλά το dot plot δείχνει λιγότερες μειώσεις από ό,τι είπε τον Σεπτέμβριο» εξηγεί στο Reuters ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Bannockburn Global Forex στη Νέα Υόρκη.
«Ο Πάουελ θα επαναλάβει επίσης αυτό που είπε προηγουμένως ότι η οικονομία αναπτύσσεται ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά θα μετριάσει την ιδέα. Έτσι, μέσα από το dot plot και τις λεκτικές του ενδείξεις, νομίζω ότι η αγορά αποκομίζει από αυτό ότι η Fed δεν πρόκειται να είναι τόσο επιθετική το επόμενο έτος όσο περίμενε».


Latest News

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης