Διεθνή έκθεση όπλων διοργανώνεται την Πέμπτη στο Ανόι,  την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, καθώς η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία του με στόχο να εξάγει στρατιωτικό εξοπλισμό.

Κίνα: Η πίεση του αποπληθωρισμού αυξάνεται

Μεταξύ των σχεδόν 250 εκθετών θα είναι κορυφαίες αμυντικές εταιρείες από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη, η Τουρκία και χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, όπως το Ισραήλ, το Ιράν, η Ρωσία και η Ουκρανία.

Η κρατική αμυντική εταιρεία Viettel και άλλες τοπικές εταιρείες θα παρουσιάσουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, drones, ραντάρ αεράμυνας, τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό

Το Βιετνάμ είναι ένας σημαντικός εισαγωγέας όπλων, ειδικά από τη Ρωσία, έχοντας επενδύσει για χρόνια στις αμυντικές του ικανότητες σε μια ασταθή περιοχή όπου έχει συγκρουστεί με την Κίνα για τα σύνορα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Αλλά πρόσφατα ενίσχυσε επίσης την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της και η προώθηση των εξαγωγών στρατιωτικών προϊόντων αποτελεί πλέον προτεραιότητα, έχουν δηλώσει επανειλημμένα αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

Η κρατική αμυντική εταιρεία Viettel και άλλες τοπικές εταιρείες θα παρουσιάσουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, drones, ραντάρ αεράμυνας, τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας.

Μερικά από αυτά τα όπλα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, δήλωσε ο Nguyen The Phuong, ειδικός στην ασφάλεια του Βιετνάμ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας.

Σημείωσε ότι μια βασική στρατηγική για την ενίσχυση της τοπικής βιομηχανίας ήταν η υπογραφή συμφωνιών με ξένους εξαγωγείς όπλων προκειμένου ορισμένα από τα εξαρτήματά τους να παράγονται στο Βιετνάμ.

Συνομιλίες με εταιρείες της Νότιας Κορέας ήταν σε εξέλιξη για πιθανές νέες συμφωνίες υπό αυτές τις συνθήκες, ειδικά για το πυροβολικό και την αεροπορία.

Παρόμοιες συνομιλίες είχαν επίσης πραγματοποιηθεί με εταιρείες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Πηγή του Reuters αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας συμμετοχών.

Ποιες χώρες πλαισιώνουν την έκθεση στο Βιετνάμ

Στην έκθεση, το υπουργείο Άμυνας του Ιράν θα έχει ένα ολόκληρο περίπτερο, όχι μακριά από τα περίπτερα των αμυντικών εταιρειών του Ισραήλ Israel Aerospace Industries και Rafael Advanced Defense Systems.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει επίσης πάνω από δέκα περίπτερα ρωσικών εταιρειών και ένα περίπτερο θα έχει η Motor Sich από την Ουκρανία η οποία κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών.

Δώδεκα τουρκικές αμυντικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης των Aselsan, Turkish Aerospace Industries και Roketsan, είναι μεταξύ των εκθετών καθιστώντας την Τουρκία μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες.

Η κινεζική Norinco θα είναι ένας από τους δύο Κινέζους εκθέτες στην πρώτη αμυντική έκθεση του Βιετνάμ.

Οι αμυντικοί γίγαντες των ΗΠΑ, Lockheed Martin, Boeing και Textron Aviation Defense θα έχουν επίσης τα περίπτερά τους στην έκθεση. Αμφότερες οι αμερικανικές εταιρείες συμμετείχαν σε συνομιλίες με τις αρχές του Βιετνάμ για την πώληση ελικοπτέρων. Η Lockheed συζητά επίσης μια πιθανή συμφωνία για στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η Embraer από τη Βραζιλία είπε ότι θα παρουσιάσει το αεροπλάνο C-390 Millennium, που ανταγωνίζεται το C-130.

Θα παρευρεθούν επίσης κορυφαίες ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της αεροδιαστημικής Airbus, η βρετανική BAE Systems, η γερμανική Rheinmetall, η ιταλική Leonardo και ο όμιλος Thales της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή