
Την έναρξη της τελευταίας φάσης υλοποίησης του Cambas Project σηματοδοτεί η REDS A.E., θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία αναβιώνει το ιστορικό οινοποιείο του Καμπά στην περιοχή της Κάντζας, φωτίζοντας την εντυπωσιακή καμινάδα του .
Ο φωτισμός της καμινάδας, που επιμελήθηκε η διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνης Ελευθερία Ντεκώ, εκφράζει την πρόθεση της εταιρείας να ξαναδώσει ζωή και φως στο χώρο του παλιού συγκροτήματος του Καμπά. Η αναπαλαίωση του οινοποιείου και η αποκατάσταση του παλιού σταθμαρχείου και της Βίλας Καμπά ως μέρος του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, στοχεύει να συνδέσει την κληρονομιά του παρελθόντος με το παρόν, αναδεικνύοντας τις ιστορίες των ανθρώπων του και τη σημαντική του συνεισφορά στην ελληνική οινοποιία.
Το Cambas Project στο σύνολό του αποτελεί ένα από τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια που αναμένεται να μεταμορφώσει την περιοχή της Ανατολικής Αττικής σε ένα ζωντανό κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας.
Το έργο αυτό αποτελεί ένα σχέδιο αναβίωσης και αναζωογόνησης μιας ολόκληρης γειτονιάς που εκτείνεται σε μία, υπό πολεοδόμηση, επιφάνεια 315 στρεμμάτων, σε προνομιούχο σημείο στην καρδιά της Αττικής, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά.
Το έργο θα έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς στοχεύει να αναδείξει την καινοτόμο προσέγγιση στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, συνδυάζοντας και ενσωματώνοντας στον ευρύτερο σχεδιασμό την προβολή και αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου του οινοποιείου, σε ένα ελκυστικό υπαίθριο περιβάλλον, προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους της Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόσβαση θα είναι εύκολη και γρήγορη από όλη την Αττική, καθώς θα υπάρχει απευθείας προσέγγιση μέσω Αττικής Οδού, Προαστιακού και Μετρό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% της συνολικής έκτασης, που αντιστοιχεί σε 157 στρέμματα, θα είναι εισφορά σε γη στον Δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας τη διαθέσιμη επιφάνεια σε χώρους πρασίνου και αθλητισμού.
Το Cambas Project προβλέπει τη δημιουργία ενός καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα, Office Ηub, που θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους χώρους εργασίας σήμερα. Η πρόταση του Cambas Project περιλαμβάνει σύγχρονες γραφειακές υποδομές, αλλά σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να προσφέρει ένα μείγμα επιλογών για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων πέραν των εργασιακών αναγκών.
Η REDS επενδύει σε σύνθετα αναπτυξιακά «πράσινα» έργα με όραμα τη δημιουργία νέων τοποσήμων υψηλής εμπορικής, τουριστικής και πολιτιστικής αξίας στους άξονες της βιώσιμης ανάπτυξης. Με αυτή την αρχή στο επίκεντρο, η εταιρεία προάγει την αειφορία μέσω της δημιουργίας χώρων πρασίνου, βιολογικών αμπελώνων, οικολογικών κτιρίων αλλά και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος της είναι να διαμορφώσει ένα πρότυπο βιώσιμο αναπτυξιακό έργο που θα ωφελεί εξίσου τους κατοίκους και τη φύση, εξασφαλίζοντας αρμονία ανάμεσα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και το περιβάλλον.
Υπό αυτό το πρίσμα και με άξονα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η REDS προτίθεται να αξιοποιήσει την ιστορική κληρονομιά του κτήματος με τη μετατροπή του οινοποιείου σε μουσείο οίνου, προσθέτοντας κομμάτια σύγχρονης διαβίωσης και ενσωματώνοντας τα υπάρχοντα στοιχεία του αγροτικού τοπίου. Στόχος η δημιουργία ενός ιδανικού προορισμού που θα λειτουργεί 24/7 και θα προσφέρει στους επισκέπτες και στους κατοίκους της περιοχής μια ολιστική εμπειρία με πολιτιστικές δραστηριότητες, εκθέσεις, χώρους εστίασης και αναψυχής. Πρόκειται λοιπόν για μια συνολική παρέμβαση που θέτει τις βάσεις ενός μοντέλου αστικής ανάπτυξης, όπου η κληρονομιά συναντά τη νέα εποχή της τεχνολογίας και βιωσιμότητας, διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο τρόπο ζωής με ρίζες στο παρελθόν και βλέμμα στο μέλλον.
Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο εκκίνησης της εκπόνησης του Masterplan και της ανάπτυξης των μελετών αποκατάστασης των διατηρητέων κτιρίων (του Οινοποιείου και της Βίλας Καμπά) για την τελευταία πλέον φάση των οικοδομικών αδειών.
Μέσα στο επόμενο άμεσο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η αποκατάσταση του σταθμαρχείου που θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού, ένα έργο το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο αδειοδότησης με χρόνο υλοποίησης 6 μήνες.
Η επένδυση αυτή αναμένεται να φέρει την Ανατολική Αττική στην αιχμή της ανάπτυξης, καθιστώντας την περιοχή κόμβο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας, άθλησης, καινοτομίας και πολιτισμού με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Η Παλλήνη θα αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ευημερία, για την πρακτική ισορροπία μεταξύ αστικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευθύνης, προσελκύοντας όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και τοπικές κοινότητες και επισκέπτες από όλη την Αττική.


Latest News

Οι άξονες του στρατηγικού σχεδίου της Πειραιώς ως το 2028 - Τι αποκάλυψε ο Χρ. Μεγάλου
Ο CEO της Πειραιώς αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την απόκτηση του 90% της μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής

Θετικοί οι οιωνοί για τα AUMs των ελληνικών τραπεζών το 2025 - Τι εκτιμά η Jefferies
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) αυξήθηκαν κατά 9% το πρώτο τρίμηνο - Η Jefferies και οι ελληνικές τράπεζες

THEON: Αύξηση εσόδων 61%, νέες παραγγελίες ύψους 466 εκατ. ευρώ το 2024
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε η THEON το 2024 ενώ περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη προβλέπει για το 2025

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Τι αλλάζει με την ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές - Οδηγός ΕΑΕΕ
Όλες οι επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ υποχρεούνται να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Εδραιώνει τη θέση της ως εργοδότης επιλογής η HELLENiQ ENERGY
Προσέλκυση ταλέντων, σύνδεση με Έλληνες του εξωτερικού και συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Tρόφιμα πρώτης ανάγκης διένειμε σε 598 οικογένειες η PCT
Έμπρακτη στήριξη ευάλωτων οικογενειών την πασχαλινή περίοδο από την COSCO - PCT

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Ο ΗΡΩΝ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία αντλιών θερμότητας EcoHeat Pump
Μέσω της νέας υπηρεσίας EcoHeat Pump προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου για την προμήθεια, πιστοποιημένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, ενεργειακά αποδοτικών αντλιών θερμότητας

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος νέος πρόεδρος της Henkel για Ελλάδα - Κύπρο
Ο Βασίλης Αναστασόπουλος θα διατηρήσει τις αρμοδιότητές του στη Henkel ως Head of Sales HCB Cluster WE South για Ελλάδα και Κύπρο