
Τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 117 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού ύψους άνω των €6 δισ., αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) ύψους €1,5 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους €1,25 δισ. ολοκλήρωσε η τράπεζα Πειραιώς.
Όπως αναφέρει η τράπεζα, κατόπιν της επιτυχούς απορρόφησης των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί, η Πειραιώς κατέθεσε σήμερα 18.12.2024, αίτημα λήψης της επόμενης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με το αίτημα αυτό, η Πειραιώς έχει αναλάβει τη διαχείριση πόρων ΤΑΑ συνολικού ύψους €1,9 δισ.
Χρήστος Μεγάλου: Καθαρή πιστωτική επέκταση 10 δισ. ευρώ για την Πειραιώς την επόμενη 4ετία
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα, η Πειραιώς έχει εκταμιεύσει ποσό περίπου €610 εκ. από δάνεια ΤΑΑ και €550 εκ. από κεφάλαιά της, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη δυναμική της συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.
Η Πειραιώς αξιοποιεί με επιτυχία το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παρέχοντας τους πόρους του ελκυστικού για τις επιχειρήσεις προγράμματος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων – δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην ενίσχυση στρατηγικών επενδύσεων όσο και στην ανάπτυξη των επενδυτικών δραστηριοτήτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Οι επενδύσεις
Οι χρηματοδοτούμενες επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων (άνω του 60% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων), ενώ καλύπτουν με επιτυχία μεγάλο αριθμό κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικές επενδύσεις, υποδομές, βιομηχανική παραγωγή, μεταποιητική δραστηριότητα κ.α.
Η διάθεση των πόρων του Ταμείου στις επιχειρήσεις συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος και του εξωστρεφούς χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα συνεισφέρει αποτελεσματικά στους στόχους για την Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.
Η υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου από την Πειραιώς τελείται σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα τις σχετικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ειδική υπηρεσία συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων και έχει αναπτύξει υποστηρικτικό υλικό και αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα και τους όρους του στην ιστοσελίδα της.
Το δανειακό Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.


Latest News

Η Volton μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία
Από τις 27 Μαρτίου θα η Volton ξεκινά την διάθεση των εμπορικών πακέτων της εκπέμποντας σαν MVNO

Σε απολύσεις 2000 υπαλλήλων προχωρά η Sky News
Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρά η Sky News κλείνοντας κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε τρεις τοποθεσίες στο ΗΒ

ΑΧΙΑ: Πρόοδος στο Ελληνικό, στα 11,50 ευρώ η τιμή στόχος για Lamda Development
Η ΑΧΙΑ αναμένει, ότι η Lamda θα αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία καθώς προχωρούν οι οικοδομικές εργασίες στο Ελληνικό

Noval Property: Υψηλή κερδοφορία για το 2024 – Αύξηση 14% στα έσοδα από τη μίσθωση επενδυτικών ακινήτων
Η λειτουργική κερδοφορία (a-EBITDA) της Noval Property διαμορφώθηκε στα 20,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,8 εκατ. ευρώ

Αύξηση 33% του τζίρου για τον όμιλο Profile το 2024
Ο όμιλος Profile κατέγραψε διπλασιασμό των οργανικών πωλήσεων κατά την τελευταία τριετία

O Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Στεφάν Σεζουρνέ στο εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδος» της Metlen
Πρώτη επίσκεψη του Στ. Σεζουρνέ μετά την ένταξη της επένδυσης της Metlen στο γάλλιο, στον κατάλογο του CRMA, των κρίσιμων πρώτων υλών

H προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών με AI |H ιστορία της Orfium
Σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενούμε τον Μιχάλη Πετυχάκη, συνιδρυτή της Orfium. Η εταιρεία προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών με τη βοήθεια της ΑΙ και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως.

Fais Group: Ορίστηκαν οι Ειδικοί Διαπραγματευτές – Στα 45,5 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο
Το μετοχικό κεφάλαιο της Fais Group διαιρείται σε 45.502.500 κοινές, ονομαστικές, άυλες, μετά ψήφου μετοχές, με ονομαστική αξία 1 ευρώ η κάθε μία

Το car sharing της Avis έφτασε στην Αθήνα
Η Avis σχεδίασε την πρώτη online υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτου και παρουσιάζει ένα πιο σύγχρονο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη

Eurimac: Επενδυτικό πλάνο 12 εκατ. ευρώ – Τα νέα ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
Ο όγκος των πωλήσεων της Eurimac το 2024 αυξήθηκε κατά 5% - Τα κέρδη αναμένονται αυξημένα