Τους νέους, οριστικοποιημένους κανονισμούς για την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια (CER) παρουσίασε την Τρίτη η κυβέρνηση του Καναδά.
Καναδάς: Σε «χάος» η κυβέρνηση – Νέο υπουργό Οικονομικών διόρισε ο Τριντό
Οι κανονισμοί αυτοί αποσκοπούν στη δημιουργία ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050 και ουσιαστικά σηματοδοτούν την εγκαταλειψη του προηγούμενου στόχου για ένα δίκτυο ουδέτερων εκπομπών έως το 2035.
Αλλαγή σχεδίων
Η Οτάβα επέστρεψε τον αρχικό της στόχο μετά από ανατροφοδότηση από ορισμένες επαρχίες και συμμετέχοντες της ενεργειακής βιομηχανίας, οι οποίοι δήλωσαν ότι το σχέδιο κανονισμών CER θα καθιστούσε τον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας στον Καναδά λιγότερο αξιόπιστο, ακριβότερο και θα κινδύνευε να δημιουργήσει αδρανή περιουσιακά στοιχεία, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ενημέρωση.
Ο Καναδάς παράγει ήδη το 85% της ηλεκτρικής του ενέργειας από καθαρές πηγές όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, αλλά οι λιγότερο φιλόδοξοι κανονισμοί σημαίνουν ότι θα είναι πιο δύσκολο για τη χώρα να επιτύχει τον κλιματικό της στόχο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 45-50% κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2035.
«Δεν θα έλεγα ότι κάναμε πίσω στη φιλοδοξία όσον αφορά την απαλλαγή του δικτύου από τον άνθρακα, αλλά μάθαμε μέσω των διαβουλεύσεων ότι υπήρχε ανάγκη για περισσότερη ευελιξία», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Φυσικών Πόρων του Καναδά Τζόναθαν Γουίλκινσον σε συνέντευξή του.
Οι οριστικοποιημένοι κανονισμοί θα μειώσουν σχεδόν 181 μεγατόνους σωρευτικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το δίκτυο μεταξύ 2024 και 2050, ενώ το σχέδιο κανονισμών είχε ως στόχο τη μείωση 342 μεγατόνων μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Ο προηγούμενος στόχος για τον περιορισμό των εκπομπών από κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 30 τόνους άνθρακα ανά γιγαβατώρα τροποποιήθηκε σε υψηλότερο όριο 65 τόνων ανά γιγαβατώρα.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν επίσης να εκπέμπουν επιπλέον 35 τόνους ανά γιγαβατώρα εάν χρησιμοποιούν μονάδες αντιστάθμισης εκπομπών.
Latest News
Τα EV ξαναμοιράζουν την τράπουλα στην αυτοκινητοβιομηχανία
Οι συζητήσεις για mega deal μεταξύ Honda-Nissan-Mitsubishi σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις σε Ασία και Ευρώπη με το βλέμμα στις ΗΠΑ
ΕΥΔΑΠ: Στη μάχη για τη λειψυδρία τρία τάνκερ και μία μονάδα αφαλάτωσης στην Ιτέα
Ο CEO της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης παρουσίασε εναλλακτικά σχέδια για τη θωράκιση της Αττικής από τη λειψυδρία
Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας
Οι Σκυλακάκης και Τσιάρας παρουσίασαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας
Στην… πυρά ο πλανήτης – Το 2024 η πιο θερμή χρονιά από το 1881
Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η φετινή χρονιά είναι η θερμότερη που έχει ζήσει ο πλανήτης από τότε που υπάρχουν μετρήσεις.
Ερχονται ηλεκτροκίνητα υδροπλάνα στην Ελλάδα - Η συμφωνία Hellenic Seaplanes - Elfly Group
Η Hellenic Seaplanes προχωρά στην καταρχήν δέσμευση για την απόκτηση δέκα ηλεκτροκίνητων υδροπλάνων Noemi, 9 θέσεων
Ο Τραμπ... ξηλώνει την πολιτική Μπάιντεν στα EV - Τέλος οι επιδοτήσεις για σταθμούς φόρτισης
Τι προτείνει η ομάδα Τραμπ για τα ηλεκτρικά οχήματα - Αποδεκτή η μεγαλύτερη ρύπανση των αυτοκινήτων, σκληροί δασμοί στα κινεζικά EV
Νέα «καμπανάκι» Κομισιόν στην Ελλάδα για τα απόβλητα
Η Κομισιόν δίνει δίμηνη προθεσμία για συμμόρφωση διαφορετικά μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η επικοινωνία καταλύτης στις ESG πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων
Το 83% των Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ενεργούν προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών και όχι να δίνουν προτεραιότητα κυρίως στους μετόχους τους
Γιατί οι πιπεριές τσίλι κινδυνεύουν να χάσουν την καυτερή γεύση τους
Η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο την παραγωγή στις πιπεριές τσίλι αλλά και τη γεύση τους - Τι λένε επιστήμονες
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Μόνο επτά χώρες στον κόσμο αναπνέουν καθαρό αέρα – Τρεις από αυτές είναι στην Ευρώπη
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση ως μια «παγκόσμια καταστροφή για την υγεία», καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.