
Υπό έλεγχο έχει καταφέρει να κρατήσει τις πιέσεις του το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης προκειμένου να θωρακιστεί από τις διεθνείς αναταράξεις που δέχεται.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,61% στις 1.446,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.520,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,7% στις 1.277,25 μονάδες.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ψύχραιμη… πτώση, αναζητά άμυνες στις διεθνείς αναταράξεις
Διαχείριση
Η ελληνική αγορά παίζει σήμερα «άμυνα» μετά το το χθεσινοβραδινό μινι-κραχ της Wall Street, η οποία «θορυβήθηκε» από τις ανακοινώσεις της Federal Reserve, που ουσιαστικά σηματοδότησαν μία πιο αργή διαδικασία μείωσης των βασικών επιτοκίων χρηματοδότησης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Μέχρι τώρα δείχνει να τα καταφέρνει, αν και οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους δεν λείπουν.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών, οπωσδήποτε, για την ελληνική Αγορά, η επίδειξη ψυχραιμίας και η παραμονή πάνω από τους μακροπρόθεσμους ανοδικούς δείκτες τάσης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελευταία «γεύση» που θα αφήσει σε ενεργά και μη χαρτοφυλάκια το τέταρτο διαδοχικό έτος ανόδου του ΓΔ. Δεδομένων των συνθηκών πάντως (βλ. «γιορτινή» επενδυτική απραξία και απουσία ορατών βραχυπρόθεσμων θετικών καταλυτών), ο μεγάλος στόχος υπέρβασης των φετινών-πολυετών υψηλών του ΓΔ παραπέμπεται στις… χρηματιστηριακές «καλένδες».
Μπαίνοντας στο 2025, η βαρύτητα του τραπεζικού τομέα επί των συναλλαγών αναμένεται -καλώς ή κακώς- να συνεχιστεί, με μεγάλο κομμάτι των επενδυτών να… «αγνοεί» λοιπούς αξιόλογους κλάδους και άλλες επιτυχημένες εισηγμένες. Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση «απεγκλωβισμού» των φίλιων προς τις νεοεκδοθείσες τραπεζικές μετοχές δυνάμεων θα κρίνει εν πολλοίς τη διαθέσιμη ρευστότητα καθώς και τη διάθεση/δυνατότητα για διάχυσή της σε νέα χρηματιστηριακά projects, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, οι ΕΛΧΑ, Aegean, Ελλάκτωρ, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Helleniq Energy, Autohellas, Alpha Bank, Metlen, ΔΕΗ, Λάμδα, Motor Oil και Πειραιώς είναι αυτές που δεν μπορούν να ρίξουν κάτω από το 1% τις απώλειες τους.
Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Εθνική, Σαράντης, ΔΑΑ, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Τιτάν και ΟΤΕ.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS