Τα ταξίδια μετά την πανδημία γνώρισαν τεράστια ανάκαμψη, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική άνοδος πολλών ασιατικών κρατών ώθησε τους πολίτες τους να ταξιδεύουν. Τώρα η ετήσια έκθεση που κυκλοφόρησε χθες από τον πάροχο αεροπορικών δεδομένων OAG αποκαλύπτει ότι επτά από τις 10 πιο πολυσύχναστες διεθνείς αεροπορικές γραμμές του κόσμου φέτος συνδέουν προορισμούς εντός της ευρύτερης περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ένδειξη μιας πολυαναμενόμενης ταξιδιωτικής ανάκαμψης για την Ασία.

Δείχνει επίσης δύο ακόμη πόλεις κόμβους στη Μέση Ανατολή, από τις οποίες η μια δεν είναι καν κόμβος επαγγελματικών ταξιδιών, αποδεικνύοντας ότι η αναψυχή συνεχίζει να υπερτερεί των εταιρικών ταξιδιών τέσσερα χρόνια αφότου η πανδημία COVID-19 τα έβαλε όλα σε αδιέξοδο, σημειώνει το Bloomberg.

Αεροπορικές εταιρείες: Θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. οι επιβάτες το 2025

Για να προσδιορίσει τις πιο πολυσύχναστες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, η OAG ανέλυσε τον όγκο των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Τα δρομολόγια που αναφέρονται αντικατοπτρίζουν πτήσεις μετ’ επιστροφής και όχι προς μία μόνο κατεύθυνση.

«Με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού πολύ κοντά σε πλήρη ανάκαμψη, οι πιο πολυσύχναστες διαδρομές συγκεντρώνονται στους γνωστούς μεγάλους κόμβους του Χονγκ Κονγκ, της Σεούλ -Ιντσεόν και της Σιγκαπούρης», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της OAG, Τζον Γκραντ, σε δελτίο τύπου.

Πρώτη η διαδρομή Χονγκ Κονγκ – Ταϊπέι

Η διαδρομή Χονγκ Κονγκ προς Ταϊπέι είναι για άλλη μια φορά η πιο πολυσύχναστη διεθνής πτήση στον κόσμο, τίτλος που διεκδίκησε για τελευταία φορά το 2019. Φέτος, αυτό το ταξίδι μόνο δύο ωρών αντιπροσώπευε συνολικά 6,8 εκατομμύρια θέσεις. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η πτήση Κάιρο – Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε αύξηση 62% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σεούλ προς το αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο, η οποία μετρά 5,4 εκατομμύρια προγραμματισμένες θέσεις ή αύξηση 69% σε σχέση με πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την έκθεση. Το Ντουμπάι προς το Ριάντ είναι η έκτη πιο πολυσύχναστη διαδρομή πτήσης.

«Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις είναι η ανάπτυξη στις περιφερειακές αγορές της Μέσης Ανατολής με ιδιαίτερη έμφαση στη Σαουδική Αραβία όπου το έργο Vision 2030 συνεχίζει να ωθεί τη ζήτηση τόσο για επιχειρήσεις όσο και για αναψυχή», πρόσθεσε ο Γκραντ. Ωστόσο, δεν είναι επιχειρηματίες που πετούν μεταξύ εταιρικών κόμβων, όπως το Ριάντ και το Ντουμπάι, οδηγώντας τους μεγαλύτερους όγκους πτήσεων της περιοχής στη Νο. 2 θέση της OAG. είναι ταξιδιώτες που κατευθύνονται μεταξύ Τζέντα και Καΐρου, μια διαδρομή που φαίνεται να οδηγεί κυρίως σε διακοπές αναψυχής.

Ολοκληρώνοντας την λίστα είναι μια διαδρομή που χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες: Νέα Υόρκη JFK προς Λονδίνο Χίθροου. Είναι το μόνο υπερατλαντικό ταξίδι που κατατάσσεται μεταξύ των 10 πιο πολυσύχναστων πτήσεων, με τέσσερα εκατομμύρια προγραμματισμένες θέσεις, αύξηση 5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, και η μόνη διαδρομή με σημεία είτε στην Ευρώπη είτε στη Βόρεια Αμερική.

Τα 10 πιο πολυσύχναστα δρομολόγια φέτος μπορεί να είναι και προάγγελος για το πού είναι πιο πιθανό να βρεθείτε, είτε για δουλειά είτε για αναψυχή, το 2025. Microsoft

Οι 10 πιο πολυσύχναστες διεθνείς πτήσεις του 2024

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Νέα Υόρκη (JFK)-Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο (LHR): 4,01 εκατομμύρια θέσεις
  2. Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi, Μπανγκόκ (BKK)-Αεροδρόμιο Changi, Σιγκαπούρη (SIN): 4,03 εκατομμύρια θέσεις
  3. Διεθνές Αεροδρόμιο Soekarno–Hatta, Τζακάρτα (CGK)-Changi Airport, Σιγκαπούρη (SIN): 4,07 εκατομμύρια θέσεις
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi, Μπανγκόκ (BKK)-Χονγκ Κονγκ; Διεθνές Αεροδρόμιο (HKG): 4,2 εκατομμύρια θέσεις
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB)-Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid, Ριάντ (RUH): 4,3 εκατομμύρια θέσεις
  6. Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Seoul (ICN)-Kansai International Airport, Osaka (KIX): 4,98 εκατομμύρια θέσεις
  7. Διεθνές Αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ, Αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ (KUL)-Τσανγκί, Σιγκαπούρη (SIN): 5,38 εκατομμύρια θέσεις
  8. Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Σεούλ (ICN)-Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, Τόκιο (NRT): 5,4 εκατομμύρια θέσεις
  9. Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου (CAI)-Διεθνές αεροδρόμιο King Abdulaziz, Τζέντα (JED): 5,47 εκατομμύρια θέσεις
  10. Διεθνές Αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ (HKG)-Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan Ταϊβάν, Ταϊπέι (TPE): 6,8 εκατομμύρια θέσεις
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα