
Tην απόφασή της να καταργήσει τις χρεώσεις σε περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές, επιπρόσθετα εκείνων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων ανακοίνωσε η Attica Bank, «ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, ιδιωτών και επιχειρήσεων», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της.
Στη Βουλή η τροπολογία για τις μειώσεις στις προμήθειες των τραπεζών
Ποιες προμήθειες καταργεί η Attica Bank από 14 Ιανουαρίου
Η Attica Bank ανακοίνωσε πως από τις 14/01/2025 θα προχωρήσει:
• Στον μηδενισμό των προμηθειών σε όλα τα εισερχόμενα εμβάσματα προς λογαριασμούς της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της Τράπεζας, ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση για το εισερχόμενο έμβασμα κατά την πίστωση του ποσού στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού.
• Στην επέκταση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως €5.000.000, υποστηρίζοντας έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
• Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025 θα ισχύουν μηδενικές χρεώσεις για την υπηρεσία IRIS payments, όπως αυτή παρέχεται σε ελευθέρους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις για τις εισερχόμενες πληρωμές τους μέσω του συστήματος IRIS.
«Οι παραπάνω αλλαγές αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της Τράπεζας για την παροχή ανταγωνιστικών και παράλληλα ποιοτικών υπηρεσιών, με έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και την ικανοποίηση των προσδοκιών τους από έναν σύγχρονο χρηματοπιστωτικό οργανισμό», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η Attica Bank.
Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική
Σε σημαντικές αναπροσαρμογές στην τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών οδηγεί η τελευταία κυβερνητική απόφαση για ορισμό πλαφόν στις προμήθειες εμβασμάτων και για κατάργηση όλων των χρεώσεων κατά την εξόφληση λογαριασμών.
Πρόκειται για μία fast track διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, αλλάζοντας το τοπίο στην αγορά των πληρωμών.
Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή την τροπολογία που ορίζει τα ανώτατα όρια στις επιβαρύνσεις των καταναλωτών για συγκεκριμένου τύπου συναλλαγές, ανοίγοντας το δρόμο για αλλαγές στα τιμολόγια των τραπεζών.
Με δεδομένο ότι θα δοθεί μία περίοδος χάριτος μερικών εβδομάδων στα πιστωτικά ιδρύματα για την προσαρμογή των συστημάτων τους, εκτιμάται ότι οι νέες χρεώσεις θα ισχύουν από τα μέσα Ιανουαρίου.


Latest News

Νέες επενδύσεις 15 εκατ. από τη ΜΕΒΓΑΛ – Το μήνυμα Θεοδωρόπουλου στην οικογένεια Χατζάκου
Η οικογένεια Χατζάκου ξαναπήρε τον έλεγχο της ΜΕΒΓΑΛ το 2016 – Έκτοτε επένδυσε 58 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής της εταιρείας

Κερδισμένοι και χαμένοι από τη νέα μείωση των επιτοκίων – Τι σημαίνει για δάνεια και καταθέτες
Πώς διαμορφώνονται τα επιτόκια σε δάνεια και καταθέσεις – Τι φέρνει η έκτη κατά σειρά διαδοχική μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Με τον αραμπά το deal διάσωσης της Avramar – Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις
Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του deal διάσωσης της Avramar – Η ρευστότητα, τα σχέδια της Aqua Bridge και πώς φτάσαμε ως εδώ

Μπροστά στην «τέλεια καταιγίδα» τα σούπερ μάρκετ - Τι φέρνει η συρρίκνωση των κερδών
Τι συμβαίνει με τους λιανέμπορους σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Οι νέοι στόχοι των σούπερ μάρκετ και το «ιερό δισκοπότηρο» της αγοράς

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της JP Morgan κατέθεσε ο Καρώνης – Τι επιδιώκει
Ο βρετανικός ιστότοπος sifted.eu αναφέρει πως ο διευθύνων σύμβουλος της Viva επιχειρεί να εμποδίσει την αμερικάνικη τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω αγωγές ή προσπάθειες εξαγοράς

Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ μετά από 30 χρόνια – Το φρένο στις προσφορές και η δύναμη πυρός του 1 δισ.
Νέο τοπίο στις προσφορές – Η στρατηγική των πολυεθνικών και ο ανταγωνισμός των σούπερ μαρκετ – Πάνω από 4.000 κωδικοί σε έκπτωση

Το «σαφάρι» για νέες IPOs πάει… Θεσσαλία – Αντίστροφη μέτρηση για Φάις και Qualco
Εκδήλωση στην Λάρισα πραγματοποιεί στις 12 Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αθηνών – Κεντρικός ομιλητής ο CEO της Aktor Αλέξανδρος Εξάρχου – Όλες οι λεπτομέρειες για την IPO του ομίλου Φάις

Τα σινεμά που έγιναν σούπερ μάρκετ – Από το Μενίδι και την Καλλιθέα μέχρι τη Γλυφάδα και το Παγκράτι
Από κινηματογραφικές αίθουσες… σάλες με ράφια - Ποια σινεμά μετατράπηκαν σε καταστήματα Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, My Market και Γαλαξίας

HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνει τον Πολυχώρο Εκπαίδευσης Ευάλωτων Γυναικών του ΣΕΓΕ στη Θεσσαλονίκη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η HELLENiQ ENERGY ανέλαβε να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την άρτια διαμόρφωση του Κέντρου Ενδυνάμωσης Γυναικών “WEHub - Female Empowerment Hub” που λειτουργεί ο Σύνδεσμος

Ημέρα της Γυναίκας: H Alpha Bank στηρίζει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική ζωή
«Μαθήματα Οικονομίας», μια δράση ανοιχτή σε όλες τις γυναίκες