
Η Γερμανία ξεκινά διάφορα προγράμματα αρωγής στη Συρία, αθροιστικής αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την πτώση του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ την 8η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργό Ανάπτυξης Σβένια Σούλτσε.
«Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική για τον λαό της Συρίας», δηλώνει η κυρία Σούλτσε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND σήμερα.
Εξηγεί ότι ο σχεδόν δεκατετραετής εμφύλιος πόλεμος μετέτρεψε μεγάλο μέρος της χώρας σε συντρίμμια, το 90% του πληθυσμού ζει στη φτώχεια κι εξαρτάται από τη διεθνή βοήθεια.
Συρία: Η Τουρκία είναι ο μεγάλος νικητής
«Συγκρατημένη αισιοδοξία»
Παρότι το μέλλον της Συρίας παραμένει αβέβαιο, η 56χρονη υπουργός της κυβέρνησης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, μιλά για πιθανές θετικές αλλαγές και επιμένει πως είναι ανάγκη να προσφερθεί αρωγή για να προωθηθούν.
Διευκρινίζει εξάλλου πως τα προγράμματα βοήθειας που θα χρηματοδοτήσει το Βερολίνο θα υλοποιηθούν αποκλειστικά από τον ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όχι από τις de facto νέες αρχές.
Πώς θα διατεθούν τα χρήματα
Κατά τις υπηρεσίες της, 25 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη UNICEF -το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία- ώστε να υποστηριχθούν έργα όπως η ανακαίνιση σχολείων και η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά.
Άλλα 19 εκατ. ευρώ θα προσφερθούν στο UNDP -το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών-, προκειμένου να υπάρξουν βραχυχρόνιες ευκαιρίες απασχόλησης για εσωτερικά εκτοπισμένους Σύρους, όπως στην απομάκρυνση συντριμμιών.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από τον προϋπολογισμό του 2024, στον οποίο η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε κατανείμει 132 εκατ. ευρώ για την προσφορά βοήθειας στη Συρία.


Latest News

Ο Μπράνσον της Virgin επενδύει στον σιδηρόδρομο - Θέλει να ανταγωνιστεί τη Eurostar
Η Virgin θέλει να χρηματοδοτήσει την προσπάθειά της να δρομολογήσει σιδηροδρομικές υπηρεσίες στη Μάγχη για να ανταγωνιστεί την Eurostar,

Ξαναγράφεται ο χάρτης των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη
Εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ευρώπη για δημιουργία λιγότερων αλλά ισχυρότερων ομίλων που θα αλλάξουν τις ισορροπίες

Αλλαγή πλεύσης για την Campari - Βάζει φρένο στις επιθετικές εξαγορές ελέω Τραμπ
Εν μέσω της εφαρμογής των αμερικανικών δασμών, ο ιταλικός όμιλος αλκοολούχων ποτών Campari σχεδιάζει να βάλει «φρένο» στις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εμπορικών σημάτων.

Τα «εμπόδια» στο σχέδιο της Αιγύπτου για την ανοικοδόμησή της Γάζας
Σύμφωνα με το αραβικό σχέδιο, χρειάζονται 53 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας

Ποιος είναι ο εκλεκτός του Τραμπ για επικεφαλής του νέου κρατικού επενδυτικού ταμείου
Οι ΗΠΑ θα επιστρατεύσουν τραπεζίτη της Morgan Stanley για το υπό ίδρυση κρατικό επενδυτικό ταμείο

Πώς «ψήθηκε» το deal για εξαγορά των λιμένων στα άκρα της Διώρυγας του Παναμά
Πώς οι Λι Κα-σινγκ, Λάρι Φινκ και Αντεμπαϊό Ογκουνλέσι έκλεισαν μια συμφωνία λιμένων ύψους 22,8 δισ. δολαρίων

Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν το νομοσχέδιο για να αποφευχθεί το κυβερνητικό shutdown
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο χρηματοδότησης των 99 σελίδων την Τρίτη
![Ουκρανία: Η βοήθεια σε όπλα και οι μεγαλύτεροι δωρητές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ABRAMS-600x337.jpg)
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι δωρητές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία [γράφημα]
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέστειλε καθε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Γιατί οι ολιγάρχες της Αμερικής είναι η αχίλλειος πτέρνα του Τραμπ
Οι πολιτικές του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική» ανατρέπουν την παγκόσμια τάξη, πυροδοτώντας εκκλήσεις για φορολόγηση των ολιγαρχών και διαταράσσοντας το διεθνές εμπόριο

Γιατί αλλάζει στρατηγική η Nestlé σε παγκόσμιο επίπεδο - Η συνταγή του premiumisation
Ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η σταθερή μείωση των παγκόσμιων ποσοστών γεννήσεων, τόσο στις αναπτυσσόμενες χώρες όσο και στις πλουσιότερες οικονομίες, οδηγεί τη ζήτηση στα υψηλότερης ποιότητας βρεφικά προϊόντα