
Την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας MED ΑΒΕΕ σε ONYX ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ AE ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, παρουσία 19 μετόχων της εταιρείας.
Δύο μήνες νωρίτερα, είχε εγκριθεί η συγχώνευση και απορρόφηση των ΟΝΥΞ, Green Hope και Αγάνωρ από την MED ΑΒΕΕ, ανοίγοντας και επισήμως ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας με το ομώνυμο brand premium εσωρούχων, μαγιό, αξεσουάρ και γυαλιών ηλίου να στρέφεται στον τουριστικό τομέα.
MED: Από τα εσώρουχα και το ναυάγιο με την Axel, στο real estate για τουρισμό
H MED με τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 από τον Ευθύμη Χατζηβασιλείου στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να ακολουθήσει τις τάσεις της μόδας με εξωστρέφεια επί 32 χρόνια και να εξελιχθεί σε εμβληματικό brand, χάρη και στις θρυλικές φωτογραφίσεις, τις επιδείξεις μόδας και τα σχέδια διά χειρός του υιού Χρήστου Χατζηβασιλείου.
Το 2023 η πρόθεση του επιχειρηματία Λεωνίδα Ζησιάδη -γνωστού από την επένδυσή του στην Σάνη Α.Ε. και το Sani Resort στη Χαλκιδική, απ’ όπου αποχώρησε το 2015- να γίνει στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία MED, εξελίχθηκε σε μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας οδού.
Με τη σύμφωνη γνώμη του του Ευθύμη Χατζηβασιλείου, ακολούθησε η μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου 70% στην APEX Holdings S.A.τον βραχίονα εταιρειών που επικεντρώνονται στο real estate, τον τουρισμό και τα μπουτίκ ξενοδοχεία.
Τον Ιούλιο η εταιρεία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, με αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξήσει κατά τουλάχιστον 1/4 την αξία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Ζησιάδης
Τι είχε προαναγγείλει ο Λεωνίδας Ζησιάδης
Ήταν στις 7 Ιουλίου 2023, όταν ο Λεωνίδας Ζησιάδης χτυπούσε το καμπανάκι και μιλούσε για τη νέα σελίδα της εταιρείας. «Για τη MED εκκινείται η επόμενη φάση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ακόμη πιο τολμηρό, πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφές, με φιλόδοξους στόχους, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κυρίως με όρεξη για δημιουργία. Από τη στιγμή που τοποθετήθηκα στη MED, αρχικά ως στρατηγικός επενδυτής τον Μάρτιο του ’21, ως βασικός μέτοχος τον Δεκέμβριο του ’22 και ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του ’23, θέσαμε με τους συνεργάτες μου πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία της εταιρείας. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελεί τον πυρήνα της MED και συνέβαλε καταλυτικά στη σημερινή επιτυχία. Η επιτυχία αυτή όμως συνοδεύεται και από ευθύνη απέναντι στους μετόχους και το επενδυτικό μας κοινό. Στον μέτοχο οφείλουμε να υποσχεθούμε, όχι μόνο την απόδοση, η απόδοση αργά ή γρήγορα θα έρθει και το ταμπλό θα μας επιβραβεύσει αλλά κυρίως τη συνέπεια στις υψηλές προδιαγραφές και στους υψηλούς στόχους».
Η αλλαγή της MED σε ONYX
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η «εταιρεία με την επωνυμία MED ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΜΑΓΙΩ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και πλέον ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την πραγματοποίηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024 παρέστησαν δεκαεννέα (19) μέτοχοι της εταιρείας, κατέχοντες εξήντα εκατομμύρια εννιακόσιες τέσσερις χιλιάδες διακόσιες ογδόντα εννέα (60904289) μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου επί συνόλου εξήντα οκτώ εκατομμυρίων εννιακοσίων είκοσι έξι χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα εννέα (68926799) κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και εκπροσωπούντες συνεπώς ποσοστό ογδόντα οκτώ τοις εκατό και τριάντα έξι εκατοστά (88,36%) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Συγκεντρώθηκε συνεπώς η νόμιμη απαιτούμενη αυξημένη απαρτία για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την επαναδιατύπωση – κωδικοποίηση του καταστατικού, την νόμιμη δημοσίευση αυτού στο ΓΕΜΗ καθώς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΧΑΑ, καθώς και την αντικατάσταση της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της εταιρείας στη δημοσιότητα του ΓΕΜΗ, στη μερίδα της στο ΧΑΑ, στη μερίδα της στο Bloomberg και σε οποιαδήποτε τυχόν μερίδα τηρεί σε ιστοσελίδες, διοικητικές και δικαστικές αρχές, τραπεζικά ιδρύματα, επενδυτικές εταιρείες και όπου αλλού χρειαστεί και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Λεωνίδα Ζησιάδη του Φωκίωνος, όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τούτο.
Ο συνολικός αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυροι ψήφοι ανέρχεται σε εξήντα εκατομμύρια εννιακόσιες τέσσερις χιλιάδες διακόσιες ογδόντα εννέα (60904289) που αντιστοιχεί σε ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου».


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.