Η εισηγμένη Quality & Reliability γνωστοποίησε ότι η εταιρεία Lovatia Holdings Limited η οποία ελέγχεται από τον κο Εμμανουήλ Ξιώνη προχώρησε στις 27/12 σε πώληση συνολικά 1.978.455 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Αποτέλεσμα της εν λόγω κίνησης το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατείχε έμμεσα ο κος Ξιώνης στην εταιρεία, μέσω του ελέγχου της Lovatia Holdings Limited, κατήλθε από το 7,235% στο 0%.

Τα «μυστήρια» της Q&R

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου η Quality & Reliability προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που προορίζεται για εξαγορές άλλων εταιρειών. Όπως τόνιζε σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία το Νοέμβριο, βρισκόταν σε πρώιμες επαφές με κάποιες εταιρείες για το ενδεχόμενο εξαγοράς μέρους ή του συνόλου των μετοχών τους.

Οι επαφές αυτές έγιναν επί τη βάσει μη δεσμευτικής προσφοράς, ενώ τα μέρη δεν είχαν καταλήξει στους όρους της συναλλαγής, ούτε σε τίμημα, ούτε σε σχέδιο συμφωνίας, οπότε δεν υπάρχει επικείμενη συναλλαγή που να θεωρείται σε κάθε περίπτωση οριστική ή βέβαιη ή έστω σφόδρα πιθανή, περίπτωση που μόνη θα κινούσε την υποχρέωση της εταιρείας προς περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανέφερε η Quality & Reliability.

Ανάλογες επαφές με κάποιες εταιρείες η Q&R σκόπευε να κάνει σε όλη αυτή την περίοδο των 18 μηνών που θα αναζητήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες. Οι κλάδοι που ενδιαφέρουν την εταιρεία (όπως είχαν ήδη ανακοινωθεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση) είναι ενδεικτικά: η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, το  enterprise management software, ο τομέας του Fintech καθώς και εταιρείες με βάση χώρες εκτός Ελλάδας.

Η Quality & Reliability δεσμευόταν, τέλος, ότι θα προχωρούσε «σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, όταν πληρωθούν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις και υπάρχει επικείμενη συναλλαγή, οριστική ή βέβαιη ή σφόδρα πιθανή, η οποία επί του παρόντος δεν υφίσταται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Οι ανταγωνιστές μας «ανοίγουν» την αγορά
Επιχειρήσεις |

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Επιχειρήσεις |

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025

Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025