
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έκανε γνωστό με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ότι ενημερώθηκε για μια εκστρατεία που αφορούσε δύο ψεύτικους λογαριασμούς στο WhatsApp και στο Telegram, μαζί με e-mail που «υποδύονταν» τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.
«Επικοινωνούν με υψηλόβαθμα πρόσωπα από διάφορα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων πολιτικών και στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος. Μεταξύ άλλων μέσων, η καμπάνια χρησιμοποιεί μια ψεύτικη φωνή που υποτίθεται ότι είναι αυτή του προέδρου της ΔΟΕ, η οποία έχει δημιουργηθεί με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).
Ransomware: Ένα πρόβλημα 35 ετών και δισεκατομμυρίων δολαρίων – Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί
Στόχος της εκστρατείας φαίνεται να είναι η απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών, η προσέλκυση των προσώπων που έρχονται σε επαφή σε ευαίσθητες συνομιλίες και η απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα συστήματά τους. Ο άγνωστος δράστης έχει προσπαθήσει επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα του προέδρου της ΔΟΕ, επικοινωνώντας μαζί του και υποδυόμενος υψηλόβαθμο πολιτικό. Η προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Η ΔΟΕ έχει ενημερώσει τα ενδιαφερόμενα μέρη της για την εκστρατεία. Δεδομένου ότι η εκστρατεία είναι εκτεταμένη και εξελιγμένη, και απευθύνεται σε άγνωστο αριθμό υψηλόβαθμων προσώπων από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, η ΔΟΕ ζητά από όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί εάν επικοινωνήσουν μαζί τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θυμίζει ότι «η ΔΟΕ, ο πρόεδρός της και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ήδη μέρος μιας εκτεταμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης και δυσφήμισης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η ΔΟΕ ενήμερε το κοινό για την κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις», αναφέροντας τις 9/11/23, 21/3/24 και 3/7/24, με την τελευταία να αφορά «δήλωση της ΔΟΕ» για φήμες σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.


Latest News

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο «Μανόλο» συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ολλανδία

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Έκθεση UEFA: Τα υψηλότερα μισθολόγια, οι πλουσιότερες ομάδες και τα κέρδη από το Champions League
Στην έκθεση της UEFA για τα μισθολόγια αποκαλύπτεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η τεράστια διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών συλλόγων

Συνεργασία adidas – ΠΑΕ Ολυμπιακός: Συλλεκτική επετειακή εμφάνιση για τα 100 χρόνια της ομάδας
Εμπνευσμένη από την πορεία της ομάδας και τις χαρακτηριστικές ερυθρόλευκες εντός έδρας εμφανίσεις της

Financial Fair Play: Το ελάχιστο μπάτζετ και το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε παίκτη
Η Euroleague παρουσίασε τους νέους κανονισμούς για το Financial Fair Play, που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από τη σεζόν 2025-26.

ΔΕΗ: Επίσημος χορηγός της Euroleague μέχρι το 2027
ΔΕΗ και Euroleague Basketball ανακοινώνουν πολυετή συνεργασία

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Σέιμπεν Λι – Τι χρήματα θα πάρει για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα τον Σέιμπεν Λι που θα καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ – Ποια είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Αμερικανός γκαρντ στο λιμάνι.

Ζημιές 70 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ
Παρά την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 25 εκατομμύρια – Υψηλό το κόστος του ρόστερ της Λίβερπουλ, ρεκόρ επιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.