
Έκθεση προβολής του ελληνικού κοσμήματος στην Αθήνα, επίδειξη ελληνικής παραδοσιακής μόδας στο Παρίσι, αλλά και πολιτιστικές δράσεις με διεθνή αντίκτυπο πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του οργανισμού σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και προβάλλουν διεθνώς το πολύμορφο τουριστικό προϊόν της χώρας μας (τουρισμός πολυτέλειας, πολιτιστικός τουρισμός κ.ά).
Συγκεκριμένα, από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση «A jewel made in Greece», στο πλαίσιο της 11ης συνάντησης δημιουργών κοσμήματος της φερώνυμης πλατφόρμας. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 60 Έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους εμπνευσμένες από τη λάμψη και τη μαγεία των Oscar με θέμα το «Red Carpet». Παράλληλα, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν στο περιστύλιο του Ζαππείου την τρίτη εκδοχή του εικαστικού αφιερώματος, με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα», στο οποίο οι Έλληνες σχεδιαστές σχεδιάζουν κοσμήματα αφιερωμένα στο διάσημο αυτό γλυπτό της αρχαιοελληνικής τέχνης.
Τουρισμός: Νέο ΔΣ της πανελλήνιας ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων
Επίδειξη μόδας
Στις 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού η επίδειξη μόδας «Inspirations a la mode Grece – France», που θα επικεντρωθεί στην προβολή της ελληνικής παραδοσιακής μόδας. Στην πρώτη ενότητα της επίδειξης, τα μανεκέν θα παρελάσουν φορώντας αντιπροσωπευτικές ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές από την ιστορική συλλογή του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», ενώ στη δεύτερη Γάλλοι τελειόφοιτοι της διάσημης γαλλικής σχολής μόδας LISAA Mode Paris θα παρουσιάσουν μια μοντέρνα συλλογή ρούχων που θα έχουν δημιουργήσει εμπνευσμένοι από τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, με τις τρεις κορυφαίες δημιουργίες να βραβεύονται από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους.
Εξάλλου, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή (κτήριο Β02) η έκθεση – θεματικό πάρκο «Αρχαία Ελλάδα: Μυθολογία, Πολιτισμός, Πόλεις-κράτη, Τέχνες, Επιστήμες, Πόλεμοι και η μοναδική ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων». Πρόκειται για ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στην αρχαιότητα για μικρούς και μεγάλους που έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μοναδικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, εντυπωσιακές κατασκευές με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, αλλά και «αφηγήσεις» της ζωής αρχαίων φιλοσόφων και επιστημόνων που ζωντανεύουν μέσα από εφαρμογές ΑΙ.
Τέλος, με την υποστήριξη του ΕΟΤ εξελίσσεται η διεθνής καμπάνια για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της ταινίας «Η φόνισσα» της Εύας Νάθενα για τα βραβεία Όσκαρ. Μετά την επιτυχημένη πορεία της στις ελληνικές αίθουσες, η ταινία έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, ενώ θα προβληθεί ακόμα στις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τον Καναδά, όπου εκτός των άλλων αναμένεται να την παρακολουθήσουν σημαντικοί opinion leaders από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι σημαντικών κινηματογραφικών ΜΜΕ του εξωτερικού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Η υπουργός έστειλε πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη και τους ελληνικούς προορισμούς
![Airbnb: Εκρηκτική άνοδος για το φετινό Πάσχα – Η εικόνα της Ελλάδας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Airbnb-1-768x512-1-600x400.jpg)
Εκρηκτική άνοδος για Airbnb το Πάσχα - Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση [γράφημα]
Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τρέχε» η αγορά Airbnb - Τι δείχνουν τα στοιχεία της AirDNA

Άλλαξε χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach - Πέρασε στην Hines
Η επένδυση μαζί με την εξαγορά του Hydra Beach θα ξεπεράσει όπως εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς τα 85 εκατ. ευρώ