Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στα αεροδρόμια στη Γερμανία, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την κεντρική και τη δυτική Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώσεις και καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί σε εκατοντάδες πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Στουτγάρδης.

Αντιμέτωπες με διακοπές ρεύματος και μείωση στη ροή φυσικού αερίου οι ΗΠΑ λόγω του παγετού

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Πού εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα στη Γερμανία

Τα σοβαρότερα προβλήματα διαπιστώνονται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τουλάχιστον 120 απογειώσεις και προσγειώσεις από τις 1.090 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα έχουν ήδη ακυρωθεί, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου, Fraport. Οι διάδρομοι προσγείωσης έπρεπε να καθαριστούν επειδή η ορατότητα ήταν κακή, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις προκαλεί η διαδικασία αποπάγωσης των αεροσκαφών, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου τα προβλήματα είναι πιο περιορισμένα, με λίγες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του πτητικού προγράμματος, όπως και στη Στουτγκάρδη, όπου οι υπηρεσίες ζητούν από τους επιβάτες να προσέρχονται αρκετά νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας διαπιστώνονται και στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, κυρίως στην περιοχή της Φρανκφούρτης, ενώ οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους, όπου μπορεί να υπάρχει χιόνι ή πάγος. Στην Κάτω Σαξονία, στη Βαυαρία και στη Θουριγγία έχουν καταγραφεί από χθες το βράδυ περίπου 120 τροχαία ατυχήματα, χωρίς ωστόσο σοβαρούς τραυματισμούς.

Αντίστοιχα προβλήματα αντμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και η Ολλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers
Επικαιρότητα |

Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google

Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Επικαιρότητα |

Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ

Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Επικαιρότητα |

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία