
Με την προσφιλή του φράση «μία νύχτα μπορεί να ‘ρθούμε ξαφνικά» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, εάν η Τουρκία αισθανθεί ότι απειλείται η επιβίωσή της.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα σήμερα, 6 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το τέλος των Κούρδων μαχητών στη Συρία πλησιάζει και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χώρος για την τρομοκρατία στο μέλλον της Συρίας.
Γιατί η Τουρκία νοσταλγεί την προ Σαρκοζί περίοδο
«Θεού θέλοντος, έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του σύμφωνα με αυτό», δήλωσε.
«Η επίτευξη του στόχου της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας. Δεν υπάρχει πολιτική με την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες πίσω από αυτήν. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα το επέτρεπε αυτό. Ο κύκλος στενεύει για την αυτονομιστική οργάνωση», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, με την οποία ταυτίζει την κουρδική παράταξη PYD και την πολιτοφυλακή YPG στη de facto αυτόνομη κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας.
«Δεν θα συναινέσουμε στην αποσύνθεση της Συρίας και στη διατάραξη της ενιαίας δομής της. Εάν διαπιστώσουμε κίνδυνο προς αυτή την κατεύθυνση, θα λάβουμε ταχέως τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει ακλόνητη βούληση να προστατεύσει την επιβίωσή της. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, μία νύχτα μπορεί να ‘ρθούμε ξαφνικά».
«Η μόνη μοίρα που περιμένει αυτούς που προτιμούν τον τρόμο και τη βία είναι να θαφτούν στο χώμα με τα όπλα τους. Το λέω ξεκάθαρα, καμία δύναμη δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Latest News

Πρόθυμη να αποδεχτεί εκεχειρία 30 ημερών η Ουκρανία - Τι θα γίνει με τη συμφωνία για τα ορυκτά
Η Ουάσιγκτον λέει ότι θα αποκαταστήσει «αμέσως» την ανταλλαγή πληροφοριών και τη στρατιωτική βοήθεια αφού το Κίεβο αποδεχθεί την πρόταση

Lloyd's of London: Zημιές 2,3 δισ. από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
Το κόστος των πυρκαγιών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, εκτιμά η ασφαλιστική

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης
Οπως αναφέρθηκε, σημαντικά βιβλία του Ν.Χριστοδουλάκη αναδεικνύουν τον τρόπο που προηγούμενες οικονομικές κρίσεις διαμορφώνουν τις οικονομικές ιδέες και πολιτικές

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και Μαξίμου με φόντο τα Τέμπη
Ο επικείμενος ανασχηματισμός αναμένεται να είναι πιο ευρύς από τους προηγούμενους και με έντονο το κομματικό στοιχείο

ΠΑΣΟΚ: Διπλή πολιτική αδυναμία του Μητσοτάκη βλέπουν στη Χαριλάου Τρικούπη
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις δύο θεσμικές πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη», υπογραμμίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη

Το εκκρεμές του πολιτικού μας συστήματος – Τα Τέμπη ως επιταχυντής
Πώς τα Τέμπη διαπέρασαν την κοινωνία και μετέβαλαν τη συνείδηση των ψηφοφόρων οδηγώντας για πρώτη φορά κόμματα και κυβέρνηση αντιμέτωπα με τη δυσαρέσκεια του κόσμου

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία
Οι πληροφορίες για πολλούς φόνους αμάχων στις παραλιακές περιφέρειες της Συρίας είναι «φρικτές» , αναφέρει

Τέλος εποχής στον Καναδά - Ανακοινώνεται ο διάδοχος του Τριντό εν μέσω του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος

Πόσο εφικτή είναι η «Ριβιέρα» στη Γάζα - Τι ήθελε ο Τραμπ
Σε λειτουργία φέρεται να τίθεται το σχέδιο εκτοπισμού των κατοίκων στη Γάζα - Τι είπε το Ισραήλ για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Ιαπωνία: Τέθηκε υπό έλεγχο η χειρότερη δασικών πυρκαγιά των τελευταίων 50 χρόνων
«Εκτιμάμε πως η πυρκαγιά δεν παρουσιάζει πλέον κίνδυνο εξάπλωσης. Δηλώνω πως είναι πλέον υπό έλεγχο», ανέφερε ο δήμαρχος του Οφουνάτο στη βόρεια Ιαπωνία.