![ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Νοέμβριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/china-trade-scaled.jpg)
Διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις που ανησυχούν για τις απειλές του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε ξένα αγαθά προχώρησαν σε αύξηση των εισαγωγών, υπεραντισταθμίζοντας την αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο ρεκόρ.
Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 6,2% στα 78,2 δισ. δολάρια από αναθεωρημένα 73,6 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης του Υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 78 δισ. δολάρια από τα 73,8 δισ. δολάρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως τον Οκτώβριο.
ΗΠΑ: Μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου
Οι επιδόσεις εισαγωγών εξαγωγών
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,4% σε 351,6 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,3% στα 280,9 δισ. δολάρια. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει δασμό 25% σε όλα τα προϊόντα από το Μεξικό και τον Καναδά και επιπλέον δασμό 10% στα αγαθά από την Κίνα. Ο Τραμπ διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι οι βοηθοί του διερευνούσαν σχέδια δασμών που θα κάλυπταν μόνο τις κρίσιμες εισαγωγές.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 273,4 δισ. δολάρια, σε υψηλό όλων των εποχών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,6% στα 177,6 δισ. δολάρια.
Το εμπόριο έχει αρνητικό αποτύπωμα στο ΑΕΠ για τρία συνεχόμενα τρίμηνα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα προβλέπει σήμερα αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 2,4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,1% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια