![Meta: Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε το τέλος των fact-checkers σε Facebook και Instagram](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Zuckerberg-2.png)
Η Meta δίνει τέλος στο fact-checking και καταργεί τους περιορισμούς ελευθερίας του λόγου σε Facebook και Instagram, μια κίνηση που ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι αποτελεί μια προσπάθεια «αποκατάστασης της ελεύθερης έκφρασης στις πλατφόρμες της».
«Θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και θα επικεντρωθούμε στη μείωση των λαθών, στην απλοποίηση των πολιτικών μας και στην αποκατάσταση της ελεύθερης έκφρασης στις πλατφόρμες μας», δήλωσε μέσω βίντεο. «Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να απαλλαγούμε από τους fact checkers και να τους αντικαταστήσουμε με κοινοτικές σημειώσεις παρόμοιες με το Χ, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ».
Το «μικρό» καταφύγιο του Ζάκερμπεργκ έκτασης μερικών… εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων
Η στροφή έρχεται καθώς ο Ζούκερμπεργκ προσπαθεί να οικοδομήσει δεσμούς με την επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ. Την ημέρα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο δισεκατομμυριούχος CEO δείπνησε με τον εκλεγμένο πρόεδρο σε αίθριο στο ιδιωτικό κλαμπ Mar-a-Lago του Τραμπ. Η Meta έχει έκτοτε δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο για την ορκωμοσία του Trump.
Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, ένθερμος υποστηρικτής και σύμμαχος του Trump, θα είναι μεταξύ των τριών νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της.
Άλλες εταιρείες και ηγέτες του τομέα της τεχνολογίας έχουν έρθει σε επαφή με την επερχόμενη κυβέρνηση.
Οι εταιρείες έρχονται πιο κοντά στον Τραμπ
Η Amazon.com, η Uber Technologies και ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν έχουν ανακοινώσει παρόμοιες δωρεές στο ταμείο για την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου. Η κίνηση της Meta απηχεί την προσέγγιση που ακολούθησε ο Elon Musk αφού αγόρασε το X (πρώην Twitter), το 2022.
Ο Μασκ, ο οποίος έχει γίνει ο CEO που βρίσκεται πιο κοντά στον Τραμπ και ήταν ένας από τους κορυφαίους χρηματοδότες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, πιέζει εδώ και καιρό για την προώθηση της ελευθερίας του λόγου. Ο Μασκ έχει επικρίνει τις πλατφόρμες του Ζάκερμπεργκ για την αφαίρεση περιεχομένου που θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τα κοινοτικά του πρότυπα.
Τον Δεκέμβριο, αναδημοσίευσε μια ανάρτηση που κατηγορούσε τις πλατφόρμες της Meta για λογοκρισία συντηρητικών φωνών.
Μιλώντας για τις προσπάθειες της Meta να εξαλείψει το επιζήμιο ή επικίνδυνο περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές της και θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες, ο Ζάκερμπερ είπε ότι το είχε παρατραβήξει.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου