![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιο profit taking – Στοίχημα οι 1.500 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/xrimatistirio-Athinon.jpg)
Να διαχειριστεί τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μεταβλητότητα, όπως είναι αναμενόμενο, να κυριαρχεί.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.501,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.664,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,36% στις 1.346,76 μονάδες.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με φόρα πάνω από τις 1.505 μονάδες – Σε υψηλά 14 ετών
Αρκούντως ελκυστικά τα κέρδη
Όπως είναι αναμενόμενο η ανάβαση σε υψηλά 14 ετών, αλλά και η ανάκτηση των 1.500 μονάδων μετά από επτά μήνες πλάγιας κίνησης, έχει ενεργοποιήσει αρκετούς πωλητές στην αγορά. Μόνο αυτοί που είχαν εγκλωβιστεί σε κάποιες θέσεις είναι αρκετοί για να προκαλέσουν αναταράξεις σε μια αγορά που δείχνει όμως να διαχειρίζεται προς ώρας την προσφορά.
Έτσι οι πιέσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους δεν ήταν κάτι που δεν αναμενόταν, καθώς μόνο ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του Δεκεμβρίου καταγράφει κέρδη που προσεγγίζουν το 6%. Και δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που ξεπερνούν την απόδοση αυτή, πυροδοτώντας κάποιες κινήσεις profit taking.
Το ζήτημα είναι η αγορά τώρα να κρατήσει το ψυχολογικό επίπεδο τω 1.500 μονάδων, το οποίο όμως δεν έχει μεγάλη τεχνική αξία, αφού διατηρεί το ανοδικό της σήμα από τις 1.440 μονάδες. Αλλά το επίπεδο αποκτά συμβολική αξία, προκειμένου η ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί τις ημέρες της αφομοίωσης να επανεισαχθεί στο ταμπλό, προσφέροντας τα καύσιμα για τον επόμενο στόχο, ο οποίος εντοπίζεται στις 1.580 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Jumbo και Metlen βρίσκονται υπό πίεση, χάνοντας 1,20% αμφότερες, με τις Εθνική, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, Optima Bank, Eurobank, Aegean, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Helleniq Energy, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Cenergy και Πειραιώς να κινούνται ήπια πτωτικά.
Στον αντίποδα, μικρά είναι τα κέρδη σε Σαράντη, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Coca Cola, Cenergy και ΔΑΑ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Υπό το βάρος της Βιοχάλκο και των τραπεζών το ΧΑ
Πολλά χαρτοφυλάκια στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνουν την επιφυλακτικότητα τους μετά και τις νέες εξαγγελίες Τραμπ για δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
![Τα «χρυσά» placements του ΧΑ: Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio-600x412.jpg)
Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Φουρλή - Τα «χρυσά» placements και η ευκαιρία του ΧΑ
Γιατί θεωρείται κατάλληλο το μομέντουμ για την προσέλκυση επενδυτών – Ισχυρή ζήτηση από κορυφαία «ονόματα» του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό – Ποιοι «πάτησαν το κουμπί»
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι προοπτικές της αγοράς το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/thumbnail_26775170_2016_06_23_liakos_xrimatistirio09-e1729854773839-600x391.jpg)
Οι προοπτικές για το ΧΑ το 2025 - Τι βλέπει η εγχώρια αγορά
Ο Ιανουάριος έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 5,42%
![Ελληνικό Χρηματιστήριο: Οι κρυφοί άσσοι που κεντρίζουν τους επενδυτές – Τι θα ξεκλειδώσει περισσότερα κεφάλαια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/xrimatistirio-Athinon-600x400.jpg)
Γιατί τα «χαρτιά» του ΧΑ μαγνητίζουν τους επενδυτές - Οι καταλύτες και το αγκάθι
Τι αναφέρουν αναλυτές της αγοράς για την πορεία των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο - Το σήμα που έστειλε η Αlter Ego Media
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε επτά εβδομάδες ανόδου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Επτά εβδομάδες ανόδου έκλεισε το ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 1.557,83 μονάδες