![Εlpedison: Νέα ενεργειακή λύση αυτοπαραγωγής «πράσινης» ενέργειας με αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/elpedison_press-release_photo_081224-1.jpg)
Νέες λύσεις ενεργειακής απόδοσης προσφέρει η Elpedison σε όλες τις επιχειρήσεις, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού τους κόστους, την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης καθώς και τη σημαντική βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.
AXIA Ventures: Σύμβουλος της Helleniq Energy για την εξαγορά της Elpedison
Στο πλαίσιο αυτό, η Elpedison διαμόρφωσε μία δυναμική, διαφοροποιημένη λύση στην ελληνική αγορά, την οποία προσφέρει ήδη σε πελάτες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, εξατομικεύοντάς την στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Η συγκεκριμένη λύση δίνει τη δυνατότητα, χωρίς καμία δέσμευση και κανένα κόστος επένδυσης ή άλλο διαχειριστικό κόστος από την πλευρά του πελάτη, να συνδεθεί στις εγκαταστάσεις του Φ/Β σύστημα μαζί με σύστημα αποθήκευσης, προκειμένου να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του έργου.
Σχεδιασμός, αδειοδότηση και εγκατάσταση από Elpedison
Μέσω της ομάδας Ενεργειακών Υπηρεσιών, η Elpedison αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό, αδειοδότηση, εγκατάσταση, διαχείριση, τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του συγκεκριμένου συστήματος, εξασφαλίζοντας την βέλτιστη και αδιάλειπτη λειτουργία του, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους του πελάτη από τη λειτουργία του συστήματος συνολικά.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με κανένα κόστος και ενασχόληση από την πλευρά της, κάθε συμβαλλόμενη επιχείρηση αυτό-καταναλώνει ‘’πράσινη’’ ενέργεια. Μειώνει το λειτουργικό της κόστος και, αντίστοιχα, αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξή της μέσω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
![Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Συνεχίζει την ενεργειακή αναβάθμιση του στόλου του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ηλεκτροκίνητα-οχήματα-μεταφοράς-τσιμέντου-Ομίλου-ΗΡΑΚΛΗΣ-2-600x400.jpg)
Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του στόλου του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ φέρνει τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς τσιμέντου