
Στα βήματα των άλλων τεχνολογικών κολοσσών και η Google, η οποία δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Google είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει την ορκωμοσία του 2025, με μια ζωντανή ροή στο YouTube και έναν άμεσο σύνδεσμο στην αρχική μας σελίδα. Κάνουμε επίσης δωρεές στην εναρκτήρια επιτροπή», δήλωσε στο CNBC ο Karan Bhatia, παγκόσμιος επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google.
Η εταιρεία έκανε τη δωρεά της τη Δευτέρα.
Google: Οι προβλέψεις και οι δυσκολίες για το 2025
Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν αλλά και η Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχουν ήδη ανακοινώσει δωρεές 1 εκατομμυρίου δολαρίων έκαστος στο ταμείο ορκωμοσίας. Χρήματα φέρεται επίσης να έχει συνεισφέρει και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.
Όπως τονίζει το CNBC, όταν ένας υποψήφιος κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, διορίζουν μια εναρκτήρια επιτροπή για τη διοργάνωση και τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων όπως οι τελετές ορκωμοσίας έναρξης, τα γκαλά και η παρέλαση. Σε αντίθεση με μια άμεση συνεισφορά στην εκστρατεία ενός υποψηφίου, δεν υπάρχουν όρια στο πόσα μπορεί να δώσει ένα άτομο —ή μια εταιρεία ή ομάδα εργασίας— σε μια επιτροπή ορκωμοσίας.
ΗΠΑ: Οι μεγάλες εταιρείες που χρηματοδοτούν την ορκωμοσία του Τραμπ
Οι δωρεές της Google
Η Google έχει κάνει αντίστοιχες δωρεές και στο παρελθόν και η ζωντανή ροή του YouTube και ο σύνδεσμος για την τελετή στην αρχική σελίδα της Google είναι σύμφωνοι με προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις, είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είχε μια δύσκολη σχέση με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όλα αυτά τα χρόνια και δεν απέφυγε την κριτική του κλάδου μετά τις εκλογές. Έδωσε σήμα στα τέλη του περασμένου έτους ότι δεν θα απέκλειε την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επώδυνο για την Google.
«Η Big Tech είναι αχαλίνωτη εδώ και χρόνια, καταπνίγοντας τον ανταγωνισμό στον πιο καινοτόμο τομέα μας και, όπως όλοι γνωρίζουμε, χρησιμοποιεί την ισχύ της στην αγορά για να πατάξει τα δικαιώματα τόσων πολλών Αμερικανών, καθώς και αυτά της Little Tech!». Έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση της 4ης Δεκεμβρίου στο Truth Social .
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai και ο πρώην πρόεδρος της Alphabet, Sergey Brin, συναντήθηκαν με τον Τραμπ μετά τις εκλογές και ο Pichai συνεχάρη δημόσια τον εκλεγμένο πρόεδρο για την «αποφασιστική νίκη» του σε μια ανάρτηση στο X.


Latest News

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο

Χάνουν την πρόσβαση στην κινεζική αγορά εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
Η απώλεια της πρόσβασης στην κινεζική αγορά θα προκαλούσε νέο πλήγμα 5 δισ. δολ. στους αγρότες των ΗΠΑ

«Η Γερμανία επέστρεψε»: O Μερτς εξασφαλίζει υποστήριξη για χρέος και δαπάνες
Η είδηση της συμφωνίας αύξησε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, τις μετοχές και το ευρώ