![Ασφαλιστήρια συμβόλαια: Διπλό φρένο στις αυξήσεις – Το κυβερνητικό σχέδιο στον ΟΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/1-4.jpeg)
Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον κλάδο υγείας και οι υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, όπως αποκάλυψε ο ΟΤ, καίνε τους ασφαλισμένους αλλά και την κυβέρνηση.
Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη επιδιώκοντας να παρέμβει πυροσβεστικά… προσώρας. Το ολιγοπώλιο στην αγορά των ιδιωτικών νοσοκομείων που ελέγχεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από το fund CVC έχει βάλει φωτιά… στα νοσήλεια με αποτέλεσμα ασφαλιστήρια συμβόλαια για νοσοκομειακές καλύψεις αλλά και ισόβια συμβόλαια να αυξάνονται με ρυθμούς πυροβόλου… Αυξήσεις οι οποίες φτάνουν και το 15% για φέτος και σχεδόν κάθε χρόνο τα προηγούμενα χρόνια…
Ασφάλιστρα υγείας: Στην αντεπίθεση οι ασφαλιστικές – Βάζουν θέμα ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι να αλλάξει ο δείκτης του κόστους ιδιωτικής υγείας για τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές που εδώ και τρία χρόνια εκπονεί το ΙΟΒΕ
Ασφαλιστήρια συμβόλαια και ο δείκτης του ΙΟΒΕ
Τα «καυτά» ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο πώς στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης και υφυπουργοί αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Άιριν (Ειρήνη) Σαρπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι να αλλάξει ο δείκτης του κόστους ιδιωτικής υγείας για τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Από το 2022 τον δείκτη αυτόν τον κατάρτιζε το ΙΟΒΕ.
Πηγές αναφέρουν στον ΟΤ, πώς ο δείκτης αυτός, όπως κρίθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες με κορυφαίο τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, δεν μπορεί να οδηγεί σε τέτοιου είδους αυξήσεις. Με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Θεοδωρικάκος φέρεται να παρουσίασε στοιχεία που οδηγούν εδώ και δύο χρόνια σε ετήσιες αυξήσεις της τάξης του 15%.
Ο νέος δείκτης, δεν έγινε γνωστό ποιος θα το καταρίζει και με ποια κριτήρια, θα ισχύσει από το 2026.
«Όχι» στις αυξήσεις 15% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια για το 2015
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε να μην επιτραπούν οι φετινές αυξήσεις 15% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Οι ίδιες πηγές αποκλείουν την επιβολή πλαφόν αλλά αφήνουν να εννοηθεί πώς θα ισχύσει για το 2025 ένας«κόφτης» για τις προαναφερόμενες αυξήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη τονίστηκε αφενός η προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και αφετέρου και η ίδια η υπόσταση της ασφαλιστικής αγοράς. Και αυτό επειδή το σπάσιμο των ισόβιων συμβολαίων οδηγεί τις ασφαλιστικές σε απώλεια πελατών.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος θα δώσει μία πιο αναλυτική εικόνα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στα ασφαλιστήρια συμβόλαια σήμερα το πρωί.
Πρόκειται να απαντήσει σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιλένας Αποστολάκη.
Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη έχει σηκώσει το θέμα και αναμένεται και νομοθετική πρωτοβουλία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tom-robbins-600x400.jpg)
Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς
Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Αλέξα Ρόμπινς, στο Facebook.
![Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/GjWiqzjWAAAB_8x.jpeg)
Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ
Ο δημοπράτης Ντάνιελ Πιρς βρήκε το βιβλίο πρώτης έκδοσης Χάρι Πότερ ανάμεσα σε αντικείμενα που προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων.
![Deloitte: Οι είκοσι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/france-football1-600x442.jpg)
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
![Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/shutterstock_1548988871-600x251.jpg)
Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne
Το ενεργό παρόν αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον στον χαμηλού κινδύνου καρκίνο προστάτη
![Υγεία: Δύο στους τρεις ακάλυπτους ασθενείς αδυνατούν να πληρώσουν τις θεραπείες τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/dapanesygeia-600x273.jpg)
Γιατί μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες ασθενών στην Ελλάδα - Η αρνητική διάκριση στην ΕΕ
Σχεδόν το 70% των ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται αφορούν οικονομικούς λόγους – Η κρατική χρηματοδότηση πάντα λιγότερη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς
![Netflix: Δίνει νέα πνοή σε κλασικές συνταγές της τηλεόρασης του ’50](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/NETFLIX_EXT-600x450.jpg)
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της
![Καρκίνος του Ήπατος: Τα νεότερα δεδομένα στη θεραπεία του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/doctor-lense-tablet-600x360.jpg)
Καρκίνος του Ήπατος: Τα νεότερα δεδομένα στη θεραπεία του
Η διάγνωση όλων των κακοήθων όγκων ήπατος γίνεται απεικονιστικά και απαιτεί τον συνδυασμό τριών μεθόδων
![Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/brighton-600x339.jpg)
Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας
«Σπάει» όλα τα κοντέρ η μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον, καθώς μπήκε στο Top15 με τις πιο ακριβές μεταγραφές της φετινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου
![Πούτιν – Eurovision: Διάταγμα για τη ρωσική εκδοχή της… Kremlinvision](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/putin4-600x389.jpg)
Kremlinvision! To διάταγμα Πούτιν και η ρωσική απάντηση στη Εurovision
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για τη ρωσική εκδοχή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
![Champions League: Είναι δίκαιη η league phase;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/UEFA-1.jpg)
Είναι δίκαιη η league phase του Champions League;
Ο υπερυπολογιστής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερεύνησε κατά πόσο είναι δίκαιο το σύστημα της league phase του Champions League