![Γιάννης Μπρατάκος: Θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΕΕΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/giannis-mpratakos.jpg)
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπρατάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, βασικές προτεραιότητες για τον ίδιο αποτελούν η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η μείωση της γραφειοκρατίας.
Οι κίνδυνοι και η ευκαιρία για την ελληνική οικονομία
Ο Γιάννης Μπρατάκος επεσήμανε επίσης πως στόχος του είναι να ενδυναμώσει τον ρόλο του θεσμού σε εθνικό επίπεδο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποκάλυψε, δε, πως σχεδιάζει στρατηγικές παρεμβάσεις για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας και τη δημιουργία υποδομών που θα στηρίζουν τις επιχειρήσεις στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.
«Σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνω “παρών”»
Παράλληλα, προτείνει ενίσχυση της εξωστρέφειας και στοχευμένες δράσεις που θα καταστήσουν τη Επιμελητήρια καταλύτες οικονομικής ανάπτυξης.
«Η επιλογή μου να αφοσιωθώ και να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Επιμελητηριακό Θεσμό είναι συνειδητή και ξεκάθαρη», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ΚΕΕΕ ως βασικού μοχλού ενδυνάμωσης των Επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Γιάννης Μπρατάκος σημείωσε πως η ΚΕΕΕ πρέπει να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη προώθησης αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να πρωταγωνιστήσει στην περιφερειακή σύγκλιση και να λειτουργήσει ως ουσιαστικός υποστηρικτής, συντονιστής και πολλαπλασιαστής των προσπαθειών των τοπικών Επιμελητηρίων.
«Ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη τις προοπτικές της οικονομίας κι αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας»
«Σε αυτήν την προσπάθεια, δηλώνω “παρών”», τόνισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τη δέσμευσή του να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση και την εξέλιξη του Επιμελητηριακού Θεσμού.
Ο Γιάννης Μπρατάκος υπογράμμισε πως το 2025 ξεκινά θετικά για την ελληνική οικονομία. «Ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη τις προοπτικές της οικονομίας κι αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας. Βεβαίως δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού, καθώς οι συνθήκες στην ευρωπαϊκή οικονομία επιδεινώνονται και το παγκόσμιο τοπίο μετασχηματίζεται», σημείωσε.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil