Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, θα χρησιμοποιήσει τους στενούς δεσμούς του με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να υποβαθμίσει τη διαστημική του εταιρεία Blue Origin, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «πολύ αισιόδοξος» για τη διαστημική ατζέντα της επερχόμενης κυβέρνησης.
«Ο Ίλον ήταν πολύ ξεκάθαρος ότι το κάνει αυτό για το δημόσιο συμφέρον και όχι για το προσωπικό του κέρδος. Και τον παίρνω τοις μετρητοίς», δήλωσε ο Μπέζος, ιδρυτής της Blue Origin, η οποία ανταγωνίζεται τη SpaceX στη διαστημική βιομηχανία, στο Reuters σε συνέντευξή του την Κυριακή.
Μπέζος: Ο ανταγωνισμός του με την SpaceX περνάει από τον Τραμπ
Ο Μπέζος μίλησε στο Reuters στο Cape Canaveral της Φλόριντα, όπου θα παρακολουθήσει την πρώτη εκτόξευση του New Glenn της Blue Origin, ενός πυραύλου ύψους 30 ορόφων, ο οποίος αναμένεται να σπάσει την κυριαρχία της SpaceX στην αγορά και να δώσει το έναυσμα για την καθυστερημένη από καιρό είσοδο της Blue Origin στην επιχείρηση εκτόξευσης δορυφόρων. Η εκτόξευση του New Glenn αναμένεται από στιγμή σε στιγμή.
Ο Μασκ, ο οποίος ξόδεψε περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, είχε το αυτί του εκλεγμένου προέδρου σε θέματα διαστήματος.
Τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν αποστολές κατευθείαν στον Άρη αντί να πάνε πρώτα στο φεγγάρι, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες της βιομηχανίας για μια μεγάλη ανατροπή του προγράμματος διαστημικής εξερεύνησης της NASA.
«Η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να κάνουμε και τα δύο – πρέπει να πάμε στο φεγγάρι και πρέπει να πάμε στον Άρη», δήλωσε ο Μπέζος, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τις αλλαγές στο πρόγραμμα της NASA για το φεγγάρι.
«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινάμε και να σταματάμε πράγματα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε το σεληνιακό πρόγραμμα σίγουρα», δήλωσε. Ο Τραμπ στη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος αναμένεται να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο πρόγραμμα της NASA για τη σελήνη και να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον Άρη.
Η Amazon έχει δωρίσει 1 εκατ. δολάρια στο ταμείο για την ορκωμοσία του Τραμπ και θα μεταδώσει την εκδήλωση στην υπηρεσία Prime Video. Ο Μπέζος, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon, έχει συναντηθεί με τον Τραμπ, αλλά δήλωσε στο Reuters ότι «πραγματικά δεν έχουμε μιλήσει για το διάστημα».
Η Blue Origin, που ιδρύθηκε από τον Μπέζος το 2000, έχει συμβόλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA για την προσεδάφιση ανθρώπων στο φεγγάρι αργότερα αυτή τη δεκαετία, μετά από αποστολές του Starship της SpaceX, του υπό ανάπτυξη πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου του Μασκ που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετεί ανθρώπους και φορτίο τόσο στο φεγγάρι όσο και στον Άρη.
Latest News
Ερωτηματικό για την κυβέρνηση Στάρμερ οι δασμοί Τραμπ- Το Λονδίνο ελπίζει σε μια εξαίρεση [γραφήματα]
Η Βρετανία ελπίζει ότι θα αποφύγει τους δασμούς Τραμπ - Το εμπορικό ισοζύγιο αγαθών της Βρετανίας με τις ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 164 εκατ. λιρών (195 εκατ. ευρώ) το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Θέλουμε ανεξαρτησία στους δορυφόρους αλλα συνεργαζόμαστε και με τη Starlink, λέει η CEO της Orange
Η Orange παρουσίασε για το 2024, έσοδα 40,2 δισ. ευρω και καθαρά κέρδη 2,9 δισ. ευρώ - Εφτασε πλέον τα 160 εκατ. πελάτες σε Αφρική και Μέση Ανατολή
Τι οδήγησε σε πτώση πωλήσεων Shein και Temu - Ο ρόλος Τραμπ
Τι συνέβη με το ψυχολογικό όριο των Αμερικανών στις online αγορές - Η κατάργηση του de minimis για Shein - Temu
Η Ben & Jerry’s μπαίνει σε τρία... χρηματιστήρια - Το σχέδιο της Unilever
Δεν κάλυψε τις προσδοκίες σε πωλήσεις η Unilever - Τριπλή είσοδος στο Χρηματιστήριο η Ben & Jerry’s
«Γκάζι» πατά η Porsche για 1.900 απολύσεις έως το 2029
Οι θέσεις εργασίας στην Porsche εξακολουθούν να είναι διασφαλισμένες μέχρι το 2030, ενώ θα ανακοινωθεί σχέδιο εθελούσιων αποχωρήσεων
«Τσίμπησε» και ο πληθωρισμός χονδρικής των ΗΠΑ τον Ιανούαριο
Η αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας
«Βουτιά» για τη Shiseido - Ποιους παρασέρνει στα... βαθιά
Ποια είναι τα σχέδια ανάκτησης κερδοφορίας για την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο - Τα brands της Shiseido
Πόσο θα κοστίσει στην Ευρώπη η ειρήνη Τραμπ στην Ουκρανία - Τα 3 σενάρια
Το καλύτερο, το χειρότερο και το βασικό σενάριο για το κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί η ΕΕ - Η ανάλυση του Bloomberg
Βρετανία: Απρόσμενη ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο – Αδύναμος ο ιδιωτικός τομέας
Η αύξηση του ΑΕΠ της Βρετανίας τροφοδοτήθηκε από τις δημόσιες δαπάνες
Commerzbank: Μειώνει κατά 3.900 τις θέσεις εργασίας – Η ανανεωμένη στρατηγική
Το σχέδιο της Commerzbank για να αποθαρρύνει την UnitCredit