![Starbucks: Η νέα στρατηγική πωλήσεων αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Brian-Niccol_.jpg)
Στην ανατροπή των κανόνων για τα cafe της στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε ότι προχωρά η Starbucks, βάζοντας τέλος στη δυνατότητα επισκεπτών-πελατών να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους ακόμη και αν δεν είχαν αγοράσει… τίποτα.
Οι αλλαγές, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις 27 Ιανουαρίου, αποτελούν στροφή από μια πολιτική που εισήχθη πριν από έξι χρόνια και επέτρεπε στο κοινό να παραμένει στα καταστήματα Starbucks και να χρησιμοποιεί για παράδειγμα τις τουαλέτες τους, χωρίς να κάνουν κάποια αγορά.
Starbucks: Άλλα είπε, άλλα κάνει – Πού θα κινηθούν οι αυξήσεις μισθών
Η… επιστροφή στα Starbucks
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής «back to Starbucks» – ένα σχέδιο που ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων.
Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο επισημαίνει ότι ο νέος κώδικας συμπεριφοράς της – ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης την παρενόχληση και απαγορεύει το κάπνισμα και το αλκοόλ εκτός καταστήματος – έχει ως στόχο να κάνει τα καταστήματά της πιο φιλόξενα.
Υπενθυμίζεται πως το 2018, η Starbucks αποφάσισε να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στα καφενεία και τις τουαλέτες της μετά την αμφιλεγόμενη σύλληψη δύο ανδρών σε ένα από τα cafe της Φιλαδέλφειας.
«Η εφαρμογή ενός Κώδικα Δεοντολογίας Καφετέριας… είναι ένα πρακτικό βήμα που μας βοηθά να δώσουμε προτεραιότητα στους πελάτες μας που πληρώνουν και θέλουν να καθίσουν και να απολαύσουν τα καφέ μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Starbucks στο BBC News.
Αλλαγές και βελτιώσεις
«Αυτές οι βελτιώσεις, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου αλλαγών που κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία των καφέ καθώς εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε στα Starbucks».
Η εταιρεία δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες θα αναρτηθούν σε κάθε κατάστημα και το προσωπικό θα λάβει οδηγίες να ζητά από όποιον παραβιάζει τον κώδικα συμπεριφοράς, να αποχωρήσει. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να καλούν την αστυνομία όταν είναι απαραίτητο.
Άλλες αλλαγές που πρόκειται να εισαχθούν αργότερα αυτό το μήνα περιλαμβάνουν την προσφορά ενός δωρεάν ξαναγεμίσματος ζεστού ή παγωμένου καφέ για τους πελάτες που αγοράζουν ένα ποτό για να το καταναλώσουν στις εγκαταστάσεις του εκάστοτε Starbucks.
Η αμερικανική αλυσίδα προσπαθεί να ενισχύσει τις φθίνουσες πωλήσεις της, καθώς αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις από τις αυξήσεις των τιμών και τα μποϊκοτάζ που προκάλεσε ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας.
Ο Μπράιαν Νίκολ, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της μεξικανικής αλυσίδας τροφίμων Chipotle, προσελήφθη πέρυσι στα Starbucks για να βοηθήσει να αλλάξει η επιχείρηση, να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών στα καφέ της Starbucks, αναμορφώνοντας τα μενού και τα ίδια τα καταστήματα της.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Μασκ: Τι θα κερδίσουν οι επιχειρήσεις του από την εγγύτητά του με τον Τραμπ;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/musk-trump-600x400.jpg)
Τι θα κερδίσουν οι επιχειρήσεις του Μασκ από την εγγύτητά του με τον Τραμπ;
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ϊλον Μασκ, έχει τώρα τεράστια επιρροή στον πιο ισχυρό ηγέτη - και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ
![JPMorgan: Ο Τζέιμι Ντίμον, χλευάζει την αντίσταση κατά της επιστροφής στο γραφείο, απαιτεί αποτελεσματικότητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Τα «γαλλικά» του Ντίμον για όσους αντιμάχονται την επιστροφή στο γραφείο - Η JPMorgan απαιτεί αποτελεσματικότητα
Η εντολή για πενταήμερη επιστροφή στο γραφείο έχει ενοχλήσει ορισμένους υπαλλήλους της JPMorgan
![Βρετανία: Εμπορικό έλλειμμα με ΗΠΑ μετά από 14 χρόνια υπό τις απειλές των δασμών Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/london-1567903_1280-600x450.jpg)
Εμπορικό έλλειμμα Βρετανίας με ΗΠΑ μετά από 14 χρόνια - Η ανατροπή των δασμών Τραμπ
Το εμπορικό ισοζύγιο αγαθών ανάμεσα στη Βρετανίας και τις ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 164 εκατομμυρίων λιρών το τέταρτο τρίμηνο
![ΗΠΑ: Ξεχάστε τις Magnificent 7… έρχονται οι Magnificent 47 και είναι στην Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_europe_markets55-600x352.png)
Ξεχάστε τις Magnificent 7… έρχονται οι Magnificent 47 και είναι στην Ευρώπη
Οι τράπεζες απέδωσαν το 2022 για τον ίδιο λόγο που οι μετοχές τεχνολογίας έπεσαν εκείνο το έτος - τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν
![Μόντι: Συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον ιδιοκτήτη της Tesla στην Ουάσιγκτον](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MODI_MUSK-3.jpg)
Συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον Ιλον Μασκ - Τι συζήτησαν
«Συζητήσαμε διάφορα θέματα, με τα οποία είναι παθιασμένος, όπως το διάστημα, η κινητικότητα, η τεχνολογία και η καινοτομία», είπε ο Μόντι
![Γάλλοι οινοπαραγωγοί: «Τι μπορεί να πετύχει η λογική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ;»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/wine-g711338e79_1280-600x400.jpg)
«Τι μπορεί να πετύχει η λογική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ;»
Ανήσυχοι αλλά και αποφασισμένοι οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αμερικανική αγορά
![Μασκ: Το (ρομπότ) ταξί σας φτάνει τον Ιούνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_robot_taxi-600x352.png)
Μασκ: Το (ρομπότ) ταξί σας φτάνει τον Ιούνιο
Φιλόδοξα σχέδια της Tesla για κυκλοφορία του Robotaxi φέτος –ερωτηματικό οι δοκιμές
![John Deere: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις αγροτικού εξοπλισμού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/John-DEERE--600x328.png)
Πτώση 35% στις πωλήσεις τριμήνου της John Deere
Σε αναμονή οι αμερικανοί αγρότες με τους δασμούς Τραμπ - Δεν αγοράζουν τρακτέρ και ρίχνουν τις πωλήσεις της John Deere
![Ferrero: Κακομαθαίνει τις… αγορές με επενδύσεις και εξαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/giovanni-ferrero-600x600.png)
Γιατί η Ferrero... κακομαθαίνει τις αγορές
Ο όμιλος Ferrero προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις κεφαλαίου ύψους 811 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση 2022-2023
![Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε το διάταγμα για αμοιβαίους δασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/USA-TRUMP-TARIFFS-600x400.jpg)
Υπέγραψε το διάταγμα για αμοιβαίους δασμούς ο Τραμπ - Όσα βάζει στο στόχαστρο
Ο υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για το υπουργείο Εμπορίου, Χάουαρντ Λούτνικ, δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσουν κάθε χώρα μία προς μία