
Στον χορό των περικοπών στο μέγεθος των αυξήσεων σε ό,τι αφορά τα ισόβια ασφάλιστρα υγείας εισήλθε και η Generali. Η εταιρεία προχωρά σε ετήσια συνολική αύξηση της τάξεως του 6,9% κατά μέσο όρο στα ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια, με ισχύ από την 01.01.2025 και έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η Generali, ως οργανισμός που τιμά διαχρονικά την εμπιστοσύνη των πελατών της, αναγνωρίζει πλήρως τις ανησυχίες των ασφαλισμένων της σχετικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, οι οποίες εντείνονται από τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με διαφάνεια και ενσυναίσθηση τους λόγους που οδήγησαν στις αυξήσεις αυτές, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους ασφαλισμένους μας».
Ασφάλιστρα υγείας: Ποιους όρους βάζουν οι ασφαλιστικές για να ψαλιδίσουν τις αυξήσεις
Ακόμη, συμπληρώνει: «Κατανοούμε ότι οι αυξήσεις αποτελούν διαχειριστική πρόκληση για τον οικογενειακό προγραμματισμό των ασφαλισμένων μας. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για μία αυθαίρετη απόφαση αλλά για άμεση συνέπεια της αύξησης του κόστους δαπανών υγείας, όπως αυτές τιμολογούνται από τα νοσοκομεία προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι δαπάνες αυτές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών μεθόδων, την ενσωμάτωση σύγχρονων ιατρικών τεχνολογιών, καθώς και την αύξηση της συχνότητας και σοβαρότητας των περιστατικών υγείας».
Generali: Η περικοπή
Και προσθέτει: «Η Εταιρεία μας αναγνωρίζει την εγκυρότητα του δείκτη του ΙΟΒΕ, ο οποίος αποτυπώνει αντικειμενικά τις οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο της υγείας. Παράλληλα, η Διοίκηση της Generali έχει επανειλημμένα θίξει δημόσια το ζήτημα του κόστους των νοσηλευτικών υπηρεσιών, ζητώντας τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου συστήματος. Αξίζει, επιπλέον, να τονίσουμε ότι έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια απορρόφησης σημαντικού μέρους αυτών των αυξήσεων, μειώνοντας τον αντίκτυπο στους ασφαλισμένους μας και παρά τις εξωτερικές πιέσεις, παραμένουμε αφοσιωμένοι στη διατήρηση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στην υποστήριξη των πελατών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούμε σε ετήσια συνολική αύξηση της τάξεως του 6,9% κατά μέσο όρο στα ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαιά μας, με ισχύ από την 01.01.2025 και έως το τέλος του τρέχοντος έτους».
Και καταλήγει: «Στην Generali, η προστασία της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των ασφαλισμένων μας αποτελεί τη βασική μας αποστολή. Στεκόμαστε δίπλα τους, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους, και εργαζόμαστε αδιάκοπα για να προσφέρουμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους ασφαλισμένους μας ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, να συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς και να αναζητούμε βιώσιμες λύσεις που διασφαλίζουν τόσο τη σταθερότητα των ασφαλιστικών προγραμμάτων όσο και την προσιτή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας».


Latest News

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.

Χατζηθεοδοσίου: Ανεβασμένοι οι τζίροι, μικρότερες οι ποσότητες στην αγορά
Επίσκεψη του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά