
Ενώ συνεχίζεται και σήμερα το ενδιαφέρον για την μετοχή της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία μάλιστα μέχρι το μέσον της συνεδρίασης διαπραγματεύεται πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης στα 27,50 με περίπου 76.000 μετοχές να έχουν αλλάξει χέρια η Leonidsport B.V. δηλώνει ότι δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της ΟΛΘ από το Χ.Α.
Παράλληλα όπως επισημαίνει στο πληροφοριακό δελτίο που αφορά στην προαιρετική δημόσιας πρότασης της εταιρείας «Leonidsport B.V.» προς τους μετόχους της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία» για την απόκτηση έως 2.116.800 κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της με τιμή αγοράς 27,00 ευρώ ανά μετοχή τοις μετρητοίς, σκοπεύει να διατηρήσει τη συμμετοχή της στην Εταιρεία ως μακροπρόθεσμος επενδυτής.
ΟΛΘ: Οι Dreyfus «πατάνε το κουμπί» – Αρχίζει η δημόσια πρόταση για το 21%
ΟΛΘ: Όχι στο squeeze out λέει η Leonidsport
Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ακόμη ότι ο Προτείνων (Leonidsport B.V) δεν προτίθεται να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς (squeeze out), και δεν θα υποχρεούται να ικανοποιήσει το Δικαίωμα Εξόδου σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου και την Απόφαση 1/409/29.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., ως ισχύει.
Ο Προτείνων είναι εταιρεία με την επωνυμία Leonidsport B.V. που ιδρύθηκε την 16.12.2024 σύμφωνα με το δίκαιο της Ολλανδίας. Η καταστατική έδρα του Προτείνοντος βρίσκεται στο Άμστερνταμ, Ολλανδία και η διάρκεια της είναι αορίστου χρόνου.
Ο Προτείνων θα χρηματοδοτήσει την καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος μέσω δανειακών κεφαλαίων προερχόμενων από δάνεια των Μετόχων του Προτείνοντος κατ΄ αναλογία των ποσοστών συμμετοχής τους στο μετοχικό του κεφάλαιο, για τα οποία έχει συναφθεί η από 23.12.2024 σύμβαση δανείου μεταξύ του Προτείνοντος και των Μετόχων του Προτείνοντος.
Η μετοχική σύνθεση της Leonidsport
Υπενθυμίζεται ότι μοναδικοί μέτοχοι του Προτείνοντος είναι οι εξής:
• Margarita Olegovna Louis – Dreyfus, γεννηθείσα στο Λενινγκάρντ, Ρωσία, με τόπο κατοικίας την Ελβετία.
• Kyril Robert Leonid Louis – Dreyfus, γεννηθείς στην Ζυρίχη, Ελβετίας, με τόπο κατοικίας την Ελβετία
• Maurice Robert Thomas Louis – Dreyfus, γεννηθείς στην Ζυρίχη, Ελβετίας, με τόπο κατοικίας την Ελβετία
• Eric Leonid Jean Louis- Dreyfus, γεννηθείς στην Ζυρίχη, Ελβετίας, με τόπο κατοικίας την Ελβετία
• Igor Levin, γεννηθείς στο Ντνίπρο, Ουκρανίας, με τόπο κατοικίας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ο Προτείνων ιδρύθηκε ως εταιρεία συμμετοχών με σκοπό την συμμετοχή στο κεφάλαιο άλλης οντότητας και δεν απασχολεί εργαζομένους. Περαιτέρω, ως νεοσύστατη εταιρεία, ο Προτείνων δεν έχει συντάξει οικονομικές καταστάσεις. Κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, ο Προτείνων δεν συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στο κεφάλαιο οποιασδήποτε άλλης οντότητας.


Latest News

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά

Ενημέρωση Κικίλια από το Λιμενικό ενόψει των ημερών του Πάσχα
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα μέσα και το προσωπικό ενόψει των ημερών του Πάσχα

ΟΛΘ: «Ξεκλειδώνει» το εμβληματικό έργο επέκτασης του Προβλήτα 6
Η ΟΛΘ Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση του αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού της

Εντολή Κικίλια για έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας
Οι επιθεωρητές καλούνται να προχωρήσουν στον έγκαιρο προγραμματισμό των επιθεωρήσεων με αφετηρία όλα τα λιμάνια της χώρας

Τέλη σε κινεζικά πλοία - Η πρόταση «φωτιά» της ναυτιλιακής αρχής των ΗΠΑ
Πρέπει να αντισταθμίσουμε τις επιδοτήσεις που έχει δώσει η Κίνα στη ναυπηγική βιομηχανία της, δηλώνει ο πρόεδρος της ναυτιλιακής αρχής των ΗΠΑ

Πιο κοντά το έργο επέκτασης του προβλήτα 6 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Τι ζητά ο ΟΛΘ
Μετά το προεδρικό διάταγμα και την έγκριση του master plan, ο ΟΛΘ κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο για το project

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευματοκιβωτίων - Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Θέμα αποτελεί η τρέχουσα κατάσταση στον εμπορικό λιμένα του Πειραιά, που λόγω της υψηλής συμφόρησης πλοίων και εμπορευματοκιβωτίων