
Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε η Wells Fargo και έδωσε ισχυρή καθοδήγηση για τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2025, οδηγώντας σε άνοδο τις μετοχές της.
Η τράπεζα ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,42 δολάρια έναντι 1,35 δολάρια που αναμενόταν βάσει έρευνας αναλυτών της LSEG. Έσοδα 20,38 δισ. δολάρια έναντι 20,59 δισ. δολαρίων που αναμένονταν. Τα καθαρά κέρδη ύψους 5,1 δισ. δολαρίων ή 1,43 δολάρια ανά απομειωμένη κοινή μετοχή ήταν κατά 47% υψηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό του τέταρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Goldman Sachs: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου
Ο πιστωτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι αναμένει ότι το 2025 τα καθαρά έσοδα από τόκους, ένα βασικό μέτρο του τι κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια, θα είναι 1% έως 3% υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2024 που είναι 47,7 δισ. δολάρια.
Άλμα στο ταμπλό για την μετοχή της Wells Fargo
Οι μετοχές της Wells σημείωσαν άλμα 5% την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση των κερδών.
«Οι σταθερές επιδόσεις μας αυτό το τρίμηνο επισφραγίζουν μια χρονιά σημαντικής προόδου για τη Wells Fargo», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Charlie Scharf σε δήλωσή του. «Το προφίλ των κερδών μας συνεχίζει να βελτιώνεται, βλέπουμε τα οφέλη από τις επενδύσεις που κάνουμε για να αυξήσουμε την ανάπτυξή μας και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούμε τους πελάτες και τις κοινότητές μας, διατηρήσαμε έναν ισχυρό ισολογισμό, επιστρέψαμε περίπου 25 δισ. δολάρια κεφαλαίου στους μετόχους και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στο έργο μας για τους κινδύνους και τον έλεγχο».
Οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής της Wells Fargo αυξήθηκαν κατά 59% σε 725 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Η τράπεζα αγόρασε 57,8 εκατομμύρια μετοχές ή 4 δισ. δολάρια κοινών μετοχών το τέταρτο τρίμηνο του 2024.
Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 43% το 2024, ενώ η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 6% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο.


Latest News

Γιατί ο ακροδεξιός Φάρατζ θέλει τα... χλωριωμένα κοτόπουλα των ΗΠΑ στη Βρετανία
Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές αγοράζουν ήδη κοτόπουλα από μέρη όπως η Ταϊλάνδη που εκτρέφονται σε κακές συνθήκες

Καμπανάκι επικεφαλής Fed Σικάγο για ανάγκη ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας
Οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed που μπορούν να ασκούν νομισματική πολιτική χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τις οικονομίες τους

Μπέσεντ: Σχοινοβάτης σε ένα εύθραυστο σχοινί
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα απρόβλεπτο Τραμπ και στο να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στα αμερικανικά ομόλογα και στο δολάριο
![Δισεκατομμυριούχοι: Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_bloomberg_billionaires_25-600x352.png)
Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]
Μεγάλος χαμένος ο Ίλον Μασκ

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

COP30: Κίνα - Βραζιλία θα υποστηρίξουν στην προσεχή COP30
Τι δήλωσε από την Κίνα ο υποψήφιος πρόεδρος της COP30 Andre Aranha Correa do Lago

Ο έλεγχος της Κίνας στις σπάνιες γαίες προκαλεί φόβους για ελλείψεις και διακοπή στην παραγωγή αυτοκινήτων
Οι «ελαφριές» σπάνιες γαίες, όπως το νεοδύμιο και το πρασεοδύμιο, που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μαγνήτες δεν έχουν στοχοποιηθεί

Νότια Κορέα: Ο εμπορικός διαπραγματευτής στις ΗΠΑ για συνομιλίες αυτή την εβδομάδα
Ο κορυφαίος εμπορικός αξιωματούχος που εκπροσωπεί τη Νότια Κορέα θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα

Δασμοί Τραμπ: Μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών τους στην παγκόσμια οικονομία
Οι νέες οικονομικές προβλέψεις και τα κυριότερα γεγονότα της παγκόσμιας οικονομίας την εβδομάδα που έρχεται

Οι δασμοί Τραμπ αλλάζουν τις ισορροπίες στη μάχη των αιωνίων
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για την Pepsi, η οποία ήδη βρισκόταν σε μειονεκτική θέση