
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου όταν αυτή χρησιμοποιείται για ακροδεξιές απόψεις, μία ημέρα μετά τη χειρονομία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ που προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
«Έχουμε την ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη και στη Γερμανία. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ακόμη και αν είναι δισεκατομμυριούχος. Και αυτό που δεν δεχόμαστε είναι αν αυτό υποστηρίζει ακροδεξιές θέσεις», δήλωσε ο Σολτς στο Νταβός όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, όπως μεταφέρει το Reuters.
Ίλον Μασκ: O «χορός» του, το «Sieg Heil» και η ανάρτησή του στο Χ
Η χειρονομία του Μασκ κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού για την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ προκάλεσε στο διαδίκτυο συγκρίσεις με ναζιστικό χαιρετισμό.
Ο Μασκ απέρριψε την κριτική ως μια «κουραστική» επίθεση.
«Ντροπή στον Oaf Schitz», έγραψε ο Μασκ στο X, την πλατφόρμα που του ανήκει, την Τρίτη με ένα βίντεο κλιπ που μοιράστηκε ένας άλλος χρήστης και έδειχνε τον Όλαφ Σολτς να μιλάει στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο ελβετικό θέρετρο. Το «Schitz» δεν έχει καμία σημασία στα γερμανικά.
Η κόντρα άνοιξε με την εμπλοκή Μασκ στην γερμανική πολιτική ζωή
Ο Μασκ έχει επιτεθεί στο παρελθόν κατά του Σολτς στο X, αποκαλώντας τον «ανίκανο ανόητο» που θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά τη φονική επίθεση σε γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά. Έχει επίσης χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter για να δηλώσει την υποστήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.
Η επανειλημμένη υποστήριξη του Μασκ προς το AfD, το κόμμα που έχει αγκαλιάσει την κυβέρνηση Τραμπ περισσότερο μεταξύ των γερμανικών κομμάτων, έχει προκαλέσει την οργή του Βερολίνου, αλλά τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν σταματήσει πλέον να αποχωρούν από την πλατφόρμα του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι εντείνει την έρευνά της σχετικά με το κατά πόσον η X παραβίασε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετριοπάθεια του περιεχομένου.
Η φιλοξενία από τον Μασκ της ηγέτιδας του AfD Άλις Βάιντελ για μια συζήτηση στο X αυτό το μήνα παρακολουθήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ελέγξει τυχόν διασπορά παραπληροφόρησης.
Πηγή: in.gr


Latest News

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
Τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμαστική περίοδος για τους νέους οδηγούς στην ΕΕ - Πρόσβαση μέσω smartphone στις άδειες οδήγησης

Φεύγει η σκόνη, έρχονται βροχές – Στους 26 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν υιοθετήθηκε κοινή δήλωση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία» – Λαβρόφ: «Εφικτή η συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα»
Ρώσος γερουσιαστής τόνισε ότι η δήλωση δεν υιοθετήθηκε λόγω «της θέσης της Ουκρανίας» - Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Επίκαιρο παρά ποτέ το «Eθνικόν είναι το αληθές» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Θα αγωνιστούμε ενάντια στο πραξικόπημα» - Nέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
«Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε εσείς», έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ανησυχία στην ΕΕ από την γκάφα των υπουργών του Τραμπ - Τι σημαίνει η «top secret» διαρροή
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση - Τι φοβούνται οι Βρυξέλλες

Το μήνυμα Μαρινάκη για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε όλους τους Έλληνες για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Δίνει ο Ερντογάν το... «δαχτυλίδι» στον Ιμάμογλου;
Οι εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση Ιμάμογλου και οι επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις