
Μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο νωρίτερα, αλλά το χρηματιστήριο Αθηνών έχει καταφέρει να ελέγξει τις πιέσεις του και να κρατήσει την επαφή με τις 1.540 μονάδες, με τη βοήθεια τόσο της Aegean όσο και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,06% στις 1.538,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.749,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,95% στις 1.409,42 μονάδες.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Λαμβάνουν γερμανικές στηρίξεις – Στο επίκεντρο οι δασμοί
Βγαίνουν οι άμυνες
Αν και πιέστηκε έως τις 1.531 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης βρίσκει τα στηρίγματα ώστε να περάσει τη διόρθωση αρκετών τίτλων με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, χωρίς όμως προς ώρας να δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει το θετικό του σερί για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Ωστόσο, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, με τον τραπεζικό δείκτη σήμερα να είναι με το μέρος των πωλητών.
Τεχνικά η αγορά είναι σε υπεραγορασμένα βραχυπρόθεσμα επίπεδα
Σημαντικές στηρίξεις δίνουν όμως τόσο οι μετοχές της Aegean και του ΔΑΑ, όσο και ο βιομηχανικός κλάδος, με την πρώτη μάλιστα να συνεχίζει την ισχυρή ανάκαμψή της για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με υψηλό μάλιστα όγκο. Από κοντά και οι Cenergy και Βιοχάλκο, οι οποίες δίνουν επίσης τις στηρίξεις τους, προκειμένου να περάσει με τη μικρότερη δυνατή «ζημιά» η διόρθωση του τραπεζικού κλάδου και του ΟΤΕ.
Σε κάθε περίπτωση όμως το “έργο” τους είναι δύσκολο, καθώς τεχνικά η αγορά είναι σε υπεραγορασμένα, βραχυπρόθεσμα, επίπεδα, με αρκετούς να περιμένουν μια πιο έντονη κίνηση κατοχύρωσης κερδών. Ναι μεν ο πρώτος στόχος του γενικού δείκτη είναι οι 1.550 μονάδες και ο επόμενος οι 1.570 μονάδες, αλλά είναι πρόωρο ακόμη να δει τα υψηλότερα επίπεδα, εάν δεν υπάρξει κάποια διόρθωση που να δώσει ρευστότητα.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Λάμδα και Εθνική σημειώνουν απώλειες 1,53% και 1,23% αντίστοιχα, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, OTE, Helleniq Energy, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Jumbo και Metlen να κινούνται ήπια πτωτικά.
Στον αντίποδα, η Aegean κερδίζει 3,85%, με τις ΔΑΑ, Cenergy, Βιοχάλκο και Τιτάν να κινούνται με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΔΕΗ, Optima Bank, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS