
Να επιστρέψει στη θετική πορεία επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο “βλέπει” τον τραπεζικό του κλάδο να έχει επανέλθει στο τιμόνι της ανόδου, ενώ υποστηρικτικά λειτουργούν και πολλές δεικτοβαρείς μετοχές.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,10% στις 1.532,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 207,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 86,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.727,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,54% στις 1.396,51 μονάδες.
Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Η Eurobank ανέβασε στα ύψη τον τζίρο σήμερα στην αγορά, καθώς διακινήθηκε το πακέτο του 2,2% που διέθεσε η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, στο πλαίσιο της προσαρμογής του ποσοστού της. Ουσιαστικά διατέθηκαν 76,7 εκατ. τεμάχια, στην τιμή των 2,33 ευρώ, αξίας 178,8 εκατ. ευρώ, ώστε μετά τη συναλλαγή, η Fairfax και τα συνδεδεμένα μέρη διατηρούν το ανώτατο επιτρεπτό από τον επόπτη ποσοστό του 33%.
Ο κλάδος όμως παραμένει στο επίκεντρο, μετά και την ανάλυση της NBG Securities που ανέφερε ότι σε όρους σχετικής αποτίμησης, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με discount, το οποίο και τοποθετεί στο 23%, σε όρους P/TBV, προς τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, κάτι που, κατά την άποψή της, δεν δικαιολογείται πλήρως από τους κινδύνους ανά χώρα και κλάδο.
Στο υπόλοιπο ταμπλό τώρα, υπάρχει μια μικρή επιφυλακτικότητα, δεδομένου του ότι οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν έχουν εξαντληθεί. Παρόλα αυτά η αγορά ούτε έχασε την τάση της ούτε και τον ρυθμό από τη χθεσινή διόρθωση, ενώ η κοντινή της στήριξη απέχει και είναι στις 1.515 – 1.520 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς κερδίζει 1,34%, με τις ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Σαράντη, ΟΤΕ, Metlen, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Εθνική, Cenergy, Aegean, Motor Oil και Ελλάκτωρ να κινούνται ήπια ανοδικά.
Το -0,97% της Coca Cola “βαραίνει” τον γενικό δείκτη, όπως και το αρνητικό πρόσημο σε Τιτάν, Jumbo, ΔΑΑ, Λάμδα, Optima Bank, ΟΠΑΠ, Helleniq Energy και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS