
Με ένα πολύ καλό τραπεζικό ξέσπασμα το χρηματιστήριο Αθηνών παίρνει πίσω ό,τι έχασε τις προηγούμενες ημέρες και ξαναβλέπει μάλιστα τον πρώτο στόχο των 1.550 μονάδων, με πολλούς αγοραστές να ανεβάζουν και τους συναλλακτικούς τους ρυθμούς.
ΣΕΒ: Τρία μέτρα για χαμηλότερο κόστος ενέργειας στις βιομηχανίες ζητά από τον Σκυλακάκη
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,19% στις 1.547,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 59,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.770,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 2,20% στις 1.423,13 μονάδες.
Με τον κλάδο των τραπεζών να έχει πάρει σήμερα τα ηνία, μετά από λίγες ημέρες εσωτερικών διορθώσεων, το σύνθημα της ανόδου δόθηκε εκ νέου.
Επιτάχυνση της ανόδου
Αν και η έναρξη των συναλλαγών σήμερα έδειχνε ότι η επιφυλακτικότητα θα συνεχιστεί, σταδιακά ο γενικός δείκτης έπαιρνε ώθηση από τον τραπεζικό κυρίως κλάδο, και προσεγγίζει πλέον και τον πρώτο στόχο των 1.550 μονάδων. Η διόρθωση που προηγήθηκε φαίνεται ότι έκανε «καλό» σε μια αγορά που κινείτο σταθερά ανοδικά από τις αρχές Νοεμβρίου, με τη ρευστότητα να επανέρχεται στο ταμπλό.
Με τον κλάδο των τραπεζών να έχει πάρει σήμερα τα ηνία, μετά από λίγες ημέρες εσωτερικών διορθώσεων, το σύνθημα της ανόδου δόθηκε εκ νέου. Με τον κλαδικό δείκτη να κινείται σε υψηλό 9 ετών και τον γενικό σε υψηλό 14 ετών, η «ψαλίδα» για να κλείσει θέλει πολύ, αν και η συγκριτική βάση είναι τελείως διαφορετική, δεδομένου ότι έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει και στους δύο δείκτες, αναφορικά με τους συμμετέχοντες.
Παρόλα αυτά, σταδιακά θα βλέπουμε στο ταμπλό την προεξόφληση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, με τους επενδυτές να αναμένουν την επιβεβαίωση των μερισματικών αποδόσεων, τα επικαιροποιημένα business plan και τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζει κάθε εισηγμένη. Σε αυτή τη συνάρτηση, το βλέμμα δεν θα διαφύγει από το εξωτερικό, με την έναρξη της τετραετίας Τραμπ να αναμένεται να μας κρατήσει σε εγρήγορση δεδομένου του δείγματος γραφής που έχει δώσει ο «ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο».
Το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Alpha Bank, Metlen και Εθνική σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με την άνοδο των Eurobank, Βιοχάλκο, Aegean, Motor Oil, ΔΑΑ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ να ξεπερνούν το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Helenniq Energy, Cenergy, Jumbo, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, με τις Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή να είναι αμετάβλητες. Optima Bank και Λάμδα είναι σε αρνητικά εδάφη.


Latest News

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Μίνι ράλι και στη Λ. Αθηνών, μετά το κατενάτσιο από τον Λευκό Οίκο
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,72% στις 1.609,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος