
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μίμης Δομάζος.
Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τη μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να βγει νικητής και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (24/01) σε ηλικία 83 ετών.
Σημειώνεται ότι ο Μίμης Δομάζος πήγε το πρωί της Τετάρτης (22/01) σε διαγνωστικό κέντρο. Ο «στρατηγός» είχε covid και κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Αυτές έδειξαν ότι είχε καρδιολογικά προβλήματα και πνευμονικό οίδημα, είχε υγρό και στους δύο πνεύμονες.
Οι γιατροί του συνέστησαν να μεταβεί αμέσως σε νοσοκομείο, όμως την ώρα που εξέρχονταν από το διαγνωστικό κέντρο έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τον μετέφερε στον «Ερυθρό Σταυρό».
Σε όλη τη διαδρομή οι διασώστες του έκαναν ΚΑΡΠΑ με τον θρυλικό άσο των γηπέδων να φτάνει στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό. Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του ήταν σοβαρή και χρειάστηκε να τον διασωληνώσουν.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος της οικογένεια και τους φίλους τους αλλά και την ομάδα την οποία αγάπησε και δεν εγκατέλειψε ποτέ, τον Παναθηναϊκό.
Ο Μίμης Δομάζος ήταν παντρεμένος με την Αργυρώ Θεοδώρου, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Πόπη Δομάζου.
Από το 1967 ως το 1979 υπήρξε παντρεμένος με τη λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, την Ράνια (Ουρανία) και την Ευαγγελία.
Ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου
Ο Μίμης Δομάζος ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978 στον Παναθηναϊκό και ήταν αρχηγός της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971 με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους κι ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Τη διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 1980 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου ήθελε να αποσυρθεί από τη δράση.
Συνολικά έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.
Φόρεσε 50 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.


Latest News

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν