
Η Ben & Jerry’s τροποποίησε μια αγωγή λογοκρισίας από τον Νοέμβριο κατά της μητρικής εταιρείας Unilever, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών είχε αποκρύψει μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφερόταν στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η παγωτοβιομηχανία με έδρα το Βερμόντ ισχυρίστηκε στην αγωγή ότι η διοίκηση και το διοικητικό της συμβούλιο προσπάθησαν να δημοσιεύσουν την ανάρτηση, η οποία αναφερόταν στις αμβλώσεις, την κλιματική αλλαγή, τους κατώτατους μισθούς και την καθολική υγειονομική περίθαλψη, θέματα που αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον υπό την κυβέρνηση Τραμπ, αλλά ο Πίτερ τερ Κούλβε, πρόεδρος του τμήματος παγωτού της Unilever, «απαγόρευσε μονομερώς στην Ben & Jerry’s να εκδώσει την ανάρτηση επειδή ανέφερε συγκεκριμένα τον “Ντόναλντ Τραμπ”», αναφέρει το CNN.
Ben & Jerry’s: Καταγγέλει τη μητρική Unilever για «φίμωση» στο θέμα της Γάζας
«Σύμφωνα με τον κ. τερ Κούλβε, παρά τις τέσσερις δεκαετίες προοδευτικού κοινωνικού ακτιβισμού -και τα χρόνια αμφισβήτησης των πολιτικών της κυβέρνησης Trump συγκεκριμένα- η κριτική στον Τραμπ ήταν πλέον πολύ ταμπού για το εμπορικό σήμα που είναι συνώνυμο της «Ειρήνης, Αγάπης και Παγωτού»», αναφέρεται στην αγωγή.
Η αρχική αγωγή της Ben & Jerry’s, που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, ισχυριζόταν ότι η Unilever αποσιώπησε τις προσπάθειές της να υποστηρίξει δημόσια τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και τα ψηφίσματα για τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1987. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Unilever απείλησε να διαλύσει το διοικητικό συμβούλιο της Ben & Jerry’s και να μηνύσει τα μέλη της επειδή η διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σχεδίαζαν να εκδώσουν δήλωση με την οποία θα ζητούσαν «ειρήνη» και «μόνιμη και άμεση κατάπαυση του πυρός».
«Η Ben & Jerry’s έχει επιχειρήσει σε τέσσερις περιπτώσεις να μιλήσει δημοσίως υπέρ της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τη συμβατική της δέσμευση να «σέβεται και να αναγνωρίζει» την πρωταρχική ευθύνη του Ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου για την Κοινωνική Αποστολή της Ben & Jerry’s και την Ακεραιότητα της Βασικής Επωνυμίας, η Unilever αποσιώπησε κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες», αναφέρεται στην αγωγή.
Η διαμάχη ακολούθησε την απόφαση της Ben & Jerry’s να σταματήσει την πώληση προϊόντων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη το 2021, επειδή ήταν «ασύμβατη» με τις αξίες της εταιρείας. «Είμαστε μια εταιρεία με βάση τις αξίες και με μακρά ιστορία στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες μας να υπάρχει το προϊόν μας σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη παράνομη κατοχή», ανέφερε η Ben & Jerry’s στην ιστοσελίδα της.


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών