
Η Ryanair αναγκάστηκε να μειώσει τις προβλέψεις της για τον αριθμό των επιβατών για δεύτερη φορά, καθώς οι καθυστερήσεις παράδοσης από την Boeing συνεχίζουν να μειώνουν τις φιλοδοξίες της για ανάπτυξη.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να μεταφέρει 206 εκατομμύρια επιβάτες το επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο ξεκινά τον Απρίλιο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 210 εκατ.
Η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τον στόχο λόγω προβλημάτων στη Boeing , μειώνοντας την πρόβλεψή της από 215 εκατομμύρια σε 210 εκατομμύρια επιβάτες τον Νοέμβριο.
«Ενώ η παραγωγή Boeing 737 ανακάμπτει από την απεργία της Boeing στα τέλη του 2024, δεν περιμένουμε πλέον να παραδώσει αρκετά αεροσκάφη πριν από το καλοκαίρι του 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary.
Ryanair: «Βουτιά» 18% στα κέρδη – Μειώνει το στόχο για τους συνολικούς επιβάτες
Η Ryanair είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Boeing στην Ευρώπη και έχει δει τα σχέδια ανάπτυξής της να παρακωλύονται από την κρίση στον αμερικανικό κατασκευαστή.
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την Ryanair
Τον περασμένο χρόνο, η Boeing υπέφερε από μια καταστροφική απεργία και χρειάστηκε να επιβραδύνει τις γραμμές παραγωγής για να βελτιώσει τις διαδικασίες κατασκευής μετά από μια έκρηξη του πάνελ της πόρτας στον αέρα σε ένα τζετ τον περασμένο Ιανουάριο.
Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair Neil Sorahan είπε ότι πιστεύει ότι «τα πράγματα βελτιώνονται λειτουργικά» στα εργοστάσια της Boeing, μετά από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.
Η Boeing είναι 38 αεροπλάνα πίσω από την αρχική της συμφωνία παράδοσης με τη Ryanair για το 737 Max 8 της και η αεροπορική εταιρεία χρειάζεται ακόμη άλλα εννέα αεροπλάνα πριν από την καλοκαιρινή σεζόν για να μπορέσει να πετύχει τα περιορισμένα σχέδια ανάπτυξής της.
Ο Sorahan είπε ότι ήταν σίγουρος για αυτές τις παραδόσεις και ότι η Boeing θα μπορέσει να καλύψει το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων τον επόμενο χειμώνα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξη» ότι τα υπόλοιπα 29 αεροσκάφη Boeing στο βιβλίο παραγγελιών της θα παραδοθούν πριν από τον Μάρτιο του 2026.
Η κίνηση για ολόκληρο το έτος θα φθάσει σχεδόν τα 200 εκατομμύρια, δήλωσε η Ryanair, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις στα αεροσκάφη.
Τα κέρδη μετά από φόρους για το σύνολο του έτους που λήγει τον Μάρτιο θα πέσουν σε ένα εύρος από 1,55 δισ. ευρώ έως 1,61 δισ. ευρώ, από 1,92 δισ. ευρώ πέρυσι. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 12% σε 1,94 δισ. ευρώ, εν μέσω χαμηλότερων ναύλων, ανέφερε η εταιρεία.


Latest News

Ο CEO της θέλει έναν... Μασκ για την Ευρώπη - «Αυτό που χρειάζεται είναι ένα DOGE»
Ο CEO της Deutsche Telekom, Τιμ Χότζες, έκανε μια έντονη έκκληση για μείωση της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη στις τηλεπικοινωνίες

Η πολυτέλεια στους αιθέρες - Τι ζητούν οι πλούσιοι στις ιδιωτικές πτήσεις
Μια εταιρεία που πραγματοποιεί περισσότερες από 500 ιδιωτικές πτήσεις την ημέρα δείχνει τι πραγματικά θέλουν οι πλούσιοι επιβάτες

Οι δασμοί Τραμπ θα ακριβύνουν βενζίνη και ρεύμα στις ΗΠΑ - Η προειδοποίηση καναδού υπουργού
Ο Τραμπ απειλεί με σαρωτικούς δασμούς 25% τα αγαθά που εισάγονται από τον Καναδά και το Μεξικό

Η κρίση χρέους των ΗΠΑ θα έρθει ξαφνικά σαν «έμφραγμα» - SOS από τον Ντάλιο
Ο Ρέι Ντάλιο μιλά για τον χρυσό, το Bitcoin και γιατί η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να ασχοληθεί με τη μείωση του ελλείμματος

Δόγμα Τραμπ: O νικητής τα παίρνει όλα, ο χαμένος δεν παίρνει τίποτα
Η διεθνής πολιτική μετατρέπεται σε παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος σύμφωνα με το δόγμα Τραμπ - Το κέρδος του ενός είναι η απώλεια του άλλου

Σταθερή η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, έρχεται η καταιγίδα των δασμών
O δείκτης μεταποίησης PMI στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 50,3 μονάδες τον περασμένο μήνα από 50,9 μονάδες τον Ιανουάριο

Κέρδη ρεκόρ για την κεντρική τράπεζα στην Ελβετία
Η απόδοση σημαίνει ότι η SNB μπορεί να πληρώσει την κεντρική κυβέρνηση στην Ελβετία για πρώτη φορά από το 2021

Κάτω από 40% ο πληθωρισμός στην Τουρκία για πρώτη φορά σε 20 μήνες
Αυτή ήταν η ένατη διαδοχική μηνιαία πτώση που καταγράφει ο πληθωρισμός στην Τουρκία και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2023

Απογειώθηκαν οι μετοχές του ευρωπαϊκού τομέα άμυνας - Υψηλό 4ετίας στον δείκτη αμυντικής βιομηχανίας
Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης συνεχίζει το ξέφρενο ράλι ανόδου καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στις προοπτικές του κλάδου

Κομισιόν: Περιθώριο 3 ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία για τους στόχους εκπομπών CO2
Στις 5 Μαρτίου η Κομισιόν να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή αυτοκινητονβιομηχανία - Οι προτεραιότητες που ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν