
Τη σπουδαιότητα της επιτυχημένης εισαγωγής των μετοχών της Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την ελληνική κεφαλαιαγορά αλλά και για την ίδια την εταιρεία επισήμαναν η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου και ο CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής της έναρξης της συνεδρίασης του ΧΑ με την ευκαιρία την εισαγωγή των μετοχών της «AEM», οι Λαζαράκου και Κοντόπουλος απευθυνόμενοι στον ιδρυτή και κύριο μέτοχο της Alter Ego Media, Βαγγέλη Μαρινάκη, και στη διοικητική ομάδα της εταιρείας, στάθηκαν ιδιαίτερα στην υπερκάλυψη κατά σχεδόν 12 φορές της έκδοσης, σημειώνοντας πως είναι ενδεικτική της υποδοχής που έτυχε από τους επενδυτές.
Βαγγέλης Μαρινάκης: Αλλάζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με τα ΜΜΕ
Μάλιστα, ο κ. Κοντόπουλος ανέφερε πως αποτελεί ρεκόρ πολλών ετών ενώ η κα. Λαζαράκου χαρακτήρισε τη στιγμή ως σταθμό για τον κλάδο των ΜΜΕ στην αγορά.
Ρεκόρ πολλών ετών η IPO της Alter Ego Media
Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Alter Ego Media, η οποία και αποτελεί την πρώτη εισαγωγή εταιρείας για το 2025.
«Η Alter Ego Media κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με 15 brands στο χαρτοφυλάκιο της, μεταξύ των οποίων Το Βήμα, Τα Νέα και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο», υπενθύμισε ο κ. Κοντόπουλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος
«Το 2000 ο κλάδος των ΜΜΕ αποτελούσε δυναμικό κλάδο με 16 εισηγμένες. Σήμερα είναι η πρώτη εισαγωγή μετά από 20 χρόνια, με την Alter Ego Media να αρχίζει την διαπραγμάτευση με κεφαλαιοποίηση 227,9 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο κ. Κοντόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην υπερκάλυψη της προσφοράς, στις 11,9 φορές, καθώς αποτελεί ρεκόρ πολλών ετών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συνολική ζήτηση ανήλθε σε 169.202.486 μετοχές, στα 4 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ποσό 676,81 εκατ. ευρώ.
Τα νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν σε (i) εξαγορές και συμμετοχές σε τρίτες εταιρείες και επενδύσεις στην Alter Ego Ventures Μονοπρόσωπη Α.Ε., (ii) επενδύσεις σε τεχνολογία, εγκαταστάσεις και πάγιο εξοπλισμό, (iii) παραγωγή περιεχομένου και απόκτηση πνευματικών δικαιωμάτων οπτικοακουστικού περιεχομένου και (iv) κεφάλαιο κίνησης.

Για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ο κ. Κοντόπουλος αναφέρθηκε επίσης και για την πορεία του χρηματιστηρίου Αθηνών, χαρακτηρίζοντας έτος ορόσημο το 2024, όχι μόνο για την καλή πορεία της ελληνικής αγοράς, αλλά και το ότι βρίσκεται στη watchlist δύο επενδυτικών οίκων.
Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα λειτούργησε καταλυτικά, πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι αποτελεί δικαίωση της πολύπλευρης στρατηγικής και του συντονισμού των τελευταίων τριών ετών.
Η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 100 δισ., ένα επίπεδο που είχε να βρεθεί από το 2009. Επίσης υπήρξε αύξηση κατά 26% του τζίρου, που σημαίνει διπλασιασμός τα τελευταία δύο χρόνια, υπενθύμισε ο κ. Κοντόπουλος.
«Η νέα χρονιά βρίσκει το Χρηματιστήριο Αθηνών να συνεχίζει στην τροχιά ανόδου και σταθερότητας παρά τις πολλαπλές δυσκολίες και προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, και επιτείνονται από το κλίμα αβεβαιότητας».
Η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται επίσης εμφατικά και στο σταθερό ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη που εκδηλώνει πλέον η διεθνής επενδυτική κοινότητα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς η παρουσία των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς μας αυξήθηκε περαιτέρω τη χρονιά που πέρασε, φτάνοντας το 58%.
Μέσα σε αυτό το πολύ θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, καλωσορίζουμε σήμερα την διοίκηση, τα στελέχη και τους συνεργάτες της Alter Ego Media και τους συγχαίρουμε για την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η δημόσια προσφορά της εταιρείας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου σημείωσε ότι «η υπερκάλυψη κατά σχεδόν 12 φορές της έκδοσης, είναι ενδεικτική της υποδοχής που έτυχε από τους επενδυτές και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην ίδια την εταιρία όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αποτελεί δε και απόδειξη ότι η αγορά μας έχει επιστρέψει σε δυναμική αναπτυξιακή τροχιά.

H Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου
Η κ. Λαζαράκου καλωσόρισε την Alter Ego Media στο ΧΑ, χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως σταθμό για τον κλάδο των Media στην αγορά, η οποία έχει επιστρέψει σε δυναμική αναπτυξιακή τροχιά.
«Η εισαγωγή της Alter Ego Media απέδειξε ότι με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, στοχευμένες επενδύσεις και προσήλωση στις αξίες διαφάνειας μπορούν να αντληθούν κεφάλαια και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσει δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνδράμει και θα συνεχίσει να το πράττει με όλες τις δυνάμεις στην συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, ανέφερε επίσης η κ. Λαζαράκου, ενώ εκτίμησε «βάσιμα» όπως είπε ότι θα υπάρξουν κι άλλες εισαγωγές στην ελληνική αγορά.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS