Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. “Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια κεντρική πόλη των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου, αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Έχει ξεχωριστό ρόλο στην πορεία της χώρας διαχρονικά αλλά και στις μέρες μας για πάρα πολλούς λόγους”, ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

“Έχουμε θετικά μηνύματα για τον επαγγελματικό κόσμο, καθώς χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην υλοποίηση τριών νέων αναπτυξιακών καθεστώτων που αφορούν τις παραμεθόριες περιοχές, τις μεγάλες επενδύσεις και τη μεταποίηση. Έχουν στο επίκεντρό τους τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τις περιοχές της παραμεθορίου που έχουν χαμηλότερο περιφερειακό εισόδημα από το μέσο όρο της Ελλάδας”, επισήμανε.

«Πακέτο» με κίνητρα και λιγότερη γραφειοκρατία στις επιχειρήσεις – Το σχέδιο Θεοδωρικάκου

Τόνισε επίσης πως “η πραγματική ασφάλεια μπορεί να έρθει μόνο με την παραγωγική ανασυγκρότηση και δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το να δημιουργείς θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους. Στόχος μας είναι οι σημαντικές μεγάλες επενδύσεις που θα κρατήσουν τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας στον τόπο που γεννιούνται και διαμένουν και θα ενισχύσουν τις παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας μας και της Θράκης”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν υπάρχει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική δραστηριότητα από τη βιομηχανία και συνέχισε πως “είμαστε δίπλα στον επαγγελματικό κόσμο. Από 1/1/2025 έχει μπει τέλος στην υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, όπου το 2019 αυτό το ποσό έφτανε το μισό δισ. ευρώ. Επίσης, μειώνουμε και κατά μια μονάδα τις ασφαλιστικές εισφορές”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι “συνεργαζόμαστε στενά με το Οικονομικό Επιμελητήριο. Θα ήθελα σήμερα να αναδείξω την κοινή οικονομική πλατφόρμα που έχουμε, η οποία λειτουργεί με την ευθύνη και την συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Με αυτή όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση, πλήρη και διαφανή εικόνα στο σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν από κάθε πρόγραμμα που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της οικονομικής λειτουργίας και ανάπτυξης της χώρας”.

Κλείνοντας, τόνισε πως “είμαστε τμήμα της κοινωνίας και εργαζόμαστε για την κοινωνία, άρα πρώτα απ’ όλα για τον επαγγελματικό κόσμο. Υπάρχει όλη η καλή διάθεση για συνεργασία και επίλυση κάθε προβλήματος. Το 2025 πιστεύω ότι θα είναι μια θετική χρονιά για την ελληνική κοινωνία και τους επαγγελματίες”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Θόδωρος Σκυλακάκης: «Επιστροφή φόρων για νόμιμες οικοδομικές άδειες που ακυρώθηκαν»
Ακίνητα |

Σκυλακάκης: «Επιστροφή φόρων για νόμιμες οικοδομικές άδειες που ακυρώθηκαν»

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνέντευξη του στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μπόνους δόμησης

Δημογραφικό: Οι ανατροπές που προκαλεί στην οικονομία και τις επιχειρήσεις
Οικονομία |

Οι ανατροπές που προκαλεί στην οικονομία και τις επιχειρήσεις το δημογραφικό πρόβλημα

Το δημογραφικό προκαλεί στρατηγικές αλλαγές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους, από τα τρόφιμα, τις πάνες και τα παιχνίδια μέχρι τα έπιπλα και τα χρηματοοικονομικά

Δασμοί Τραμπ: Σε αναμονή η Ελλάδα – Οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου
Οικονομία |

Σε αναμονή η Ελλάδα για τους δασμούς Τραμπ - Οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου

Τι αναφέρουν στον ΟΤ πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας - Ποιες είναι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ