
Για έσοδα που μπορούν να κυμανθούν ανάμεσα σε 915 με 925 εκατ. ευρώ το 2029 έκανε λόγο η Attica Group στην εταιρική παρουσίαση για τους επενδυτές στο πλαίσιο της Capital Day που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ομίλου, τα EBITDA εκτιμώνται στα 238-262 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο να κινείται στη ζώνη του 27%.
Attica Group: Αύξηση 29,9% στον κύκλο εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2024
Ανάπτυξη την τετραετία 2019-2023
Σύμφωνα με την παρουσίαση ισχυρή ήταν η αύξηση των εσόδων το 2019-23Α (9,8% CAGR) χάρη στην οργανική ανάπτυξη και την αύξηση της τιμολόγησης των εισιτηρίων, η οποία αντανακλά την ενεργή στρατηγική τιμολόγησης για τον μετριασμό της αύξησης του ρυθμιστικού κόστους, του κόστους καυσίμων και του λειτουργικού κόστους.
Η επιχείρηση πέτυχε ταχεία ανάκαμψη από την κρίση λόγω της πανδημίας, με έσοδα ήδη πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα το 2022, με τις εμπορευματικές δραστηριότητες να εμφανίζονται ανθεκτικές κατά τη διάρκεια της Covid-19.
Ισχυρή αύξηση του adj. EBITDA2 το 2019-23Α (11,6% CAGR)- μέσο περιθώριο adj. EBITDA2 χωρίς τα έτη COVID4 του 19. 0%
Η αγορά Αιγαίου περιλαμβάνει κάποια πρόσθετη ανάπτυξη που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δρομολογίων μεταξύ των Κυκλάδων (αγορά χαμηλών ναύλων), συνεπώς δεν είναι πλήρως συγκρίσιμη με την εξέλιξη των όγκων της Attica ιστορικά- η Attica σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις γραμμές με 2 πλοία στο εγγύς μέλλον- Εκτός από τους όγκους, η Attica έχει επικεντρωθεί στα έσοδα και την κερδοφορία.
Ενώ στην αγορά Αδριατικής, η Attica κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τους όγκους το 2019-23Α σε μια σταθερή / ελαφρώς αυξανόμενη αγορά.
Δείτε εδώ την παρουσίαση της Attica Group
Ο μεγαλύτερος όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως
Η ιστορία ανάπτυξης (growth story) στηρίζεται στα ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα της χώρας και στην αυξανόμενη στρατηγική σημασία του τουρισμού στην Ελλάδα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά ακτοπλοΐας στην Ε.Ε.
Ο μεγαλύτερος όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως, με ηγετική θέση στην Ελλάδα, είναι διαφοροποιημένος και καλά συντηρημένος στόλος που προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών, φορτίου και οχημάτων.
Η Attica Group εμφάνισε ρεκόρ ανάπτυξης και σταθερά επίπεδα κερδοφορίας που αποκτήθηκαν με την αποτελεσματική διαχείριση της βάσης κόστους μέσω της πολιτικής αντιστάθμισης κινδύνου. Ενώ είναι ηγέτης στη βιωσιμότητα στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών μεταφορών.
Μέχρι το 2029 υπάρχει σαφής οδικός χάρτης συνεχούς ανάπτυξης και κερδοφορίας, έχοντας ολοκληρώσει μια περίοδο σημαντικών επενδύσεων σε συνδυασμό με καλά καθορισμένες και προγραμματισμένες μελλοντικές πρωτοβουλίες.
Οι δείκτες της Attica Group
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το εννεάμηνο 2024 παρουσιάζει αύξηση και στους δύο γεωγραφικούς τομείς δραστηριοποίησης (ελληνική ακτοπλοΐα και διεθνείς πλόες). Συνολικά, στο εννεάμηνο 2024 σε σχέση με τo εννεάμηνο 2023, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 27,4% φτάνοντας τα € 593,4 εκατ. από € 465,6 εκατ. κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης της ΑΝΕΚ.
Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 93,5 εκατ. έναντι κερδών € 121,3 εκατ. το εννεάμηνο 2023 και τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους σε € 45,3 εκατ. έναντι κερδών € 59,9 εκατ. το εννεάμηνο 2023.


Latest News

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς