Έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναζητά τα πατήματα του μετά το χθεσινό -2,70%, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που η αβεβαιότητα ανακόπτει τις μεγάλες αγοραστικές κινήσεις προκειμένου να λάβει ορμή η αντίδραση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,46% στις 1.514,38 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.687,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,62% στις 1.366,06 μονάδες.

Περιμένουν τους δασμούς του Τραμπ οι ευρωαγορές

Δύσκολες εξισώσεις

Η αγορά προσπαθεί να εκδηλώσει μια αντίδραση μετά τη χθεσινή βουτιά, αλλά το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να μπορέσει να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους. Όλοι άλλωστε παρακολουθούν τις συνεχείς και μεταβαλλόμενες εμπορικές ισορροπίες μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Και μπορεί να υπήρξε μια μικρή αποκλιμάκωση των ανησυχιών μετά τις συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ με τους ομολόγους του σε Μεξικό και Καναδά, εντούτοις η Κίνα ανακοίνωσε τα δικά της αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς, ενώ η Ευρώπη περιμένει και αυτή τι θα αποφασίσει η αμερικανική διοίκηση για να «απαντήσει». Στην ουσία δηλαδή η αβεβαιότητα συνεχίζεται, με τους αγοραστές να περιμένουν σαφώς να αποκρυσταλλωθεί το νέο τοπίο των εμπορικών δεσμών προκειμένου να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο.

Σαφώς η χθεσινή πτώση στην αγορά δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες εισόδου σε επιλεγμένους τίτλους, με βάση καθαρά τα εγχώρια και ειδικά κριτήρια, ωστόσο, η επίδραση του διεθνούς κλίματος μόνο αμελητέα δεν είναι. Και δεν θα είναι όσο παραμένει αυτή η αβεβαιότητα, με πολλά χαρτοφυλάκια να περιμένουν πριν αξιοποιήσουν αυτά τα σημεία εισόδου ή δουν κάποιες εξελίξεις εξομάλυνσης των εμπορικών εντάσεων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, ΔΑΑ, Βιοχάλκο και Λάμδα σημειώνουν κέρδη λίγο πάνω από 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Metlen, Εθνική, Coca Cola, Cenergy, ΕΥΔΑΠ και Optima Bank.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, Helleniq Energy, Jumbo και ΟΤΕ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών