
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, βοηθούμενη από τις ισχυρές πωλήσεις του φαρμάκου της για τις καρδιακές παθήσεις και τη μικρότερη από ό,τι αναμενόταν πτώση στις πωλήσεις εμβολίων για την Covid-19.
Pfizer: Διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης της μονάδας με νοσοκομειακά φάρμακα
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 63 σεντ ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 47 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.
Με βάση τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας για το 2024, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 63,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντικατοπτρίζουν 7% ετήσια λειτουργική ανάπτυξη. Εξαιρουμένων των συνεισφορών από την Paxlovid και την Comirnaty, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 12%. Ειδικότερα τα έσοδα 4ου τριμήνου 2024 ήταν 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντικατοπτρίζουν 21% ετήσια λειτουργική ανάπτυξη.
Ο Δρ. Albert Bourla, πρόεδρος και CEO, δήλωσε αναφορικά με τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας:
«Το 2024 ήταν μια ισχυρή χρονιά εκτέλεσης και απόδοσης για την Pfizer κατά την οποία ανταποκριθήκαμε ή υπερβήκαμε τις στρατηγικές και οικονομικές μας δεσμεύσεις, ενισχύσαμε την εταιρεία μας και, το πιο σημαντικό, προσεγγίσαμε εκατομμύρια ασθενείς με τα φάρμακα και τα εμβόλιά μας. Πραγματοποιήσαμε μεγάλη πρόοδο με την εμπορική εκτέλεση και επιτύχαμε ανάπτυξη σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας για ολόκληρο το έτος 2024, συμπεριλαμβανομένων εσόδων 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το χαρτοφυλάκιο Seagen. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό που ακολουθεί και βέβαιος ότι θα ενισχύσουμε την αξία των μετόχων καθώς εστιάζουμε στη βελτίωση της παραγωγικότητας της Ερευνα και Ανάπτυξης και προάγουμε τις σαφείς στρατηγικές προτεραιότητες που καθοδηγούν την εταιρεία μας το 2025».
Υπό την πίεση των επενδυτών η Pfizer
Η Pfizer αντιμετωπίζει την πίεση των επενδυτών για να δείξει ότι οι πρόσφατες εξαγορές και οι επενδύσεις της μπορούν να αποφέρουν αποδόσεις.
Μετά την τεράστια επιτυχία των προϊόντων της σχετικά με την Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η φαρμακοβιομηχανία αγωνίστηκε να πείσει τους μετόχους ότι μπορεί να αναπληρώσει την πιθανή απώλεια εσόδων από ορισμένες θεραπείες με κορυφαίες πωλήσεις που αναμένεται να καταργηθούν σύντομα.
H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σχεδόν 8% πέρυσι και αυξήθηκε περίπου 2% στην προαγορά, μετά τα αποτελέσματα. Πάντως αυτή την περίοδο διαπραγματεύεται σε λιγότερο από το ήμισυ της αξίας της στην κορύφωση της πανδημίας Covid-19.
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 17,76 δισεκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για έσοδα 17,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η LSEG.


Latest News

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου

Οι δασμοί θα φέρουν χάος στις παραδόσεις αεροσκαφών λέει ο CEO της Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροπλάνων ετοιμάζονται να παλέψουν για το ποιος πληρώνει για τους δασμούς

Καμπανάκι Scope προς ΗΠΑ - Πότε θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητά της
Η Scope είναι η πρώτη εταιρεία αξιολόγησης που απευθύνει μια τόσο αυστηρή προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ

Η Honda «μετακομίζει» στις ΗΠΑ- Σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή απο Καναδά και Μεξικό
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Honda πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων

Μπαϋρού: Το χρέος και το δημόσιο έλλειμα καθιστούν τη Γαλλία ευάλωτη
Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα για να αντιμετωπίσει ένα «τσουνάμι αποσταθεροποίησης», λέει ο πρωθυπουργός Μπαϋρού

ΕΕ και ΗΠΑ μιλούσαν επί δυόμιση ώρες για τους δασμούς... χωρίς αποτέλεσμα
ΕΕ και Αμερικανοί διαπραγματευτές συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το θέμα των δασμών αλλά η συνάντηση ήταν άκαρπη