![Βιομηχανία: Παρέμειναν σταθερές οι τιμές παραγωγού τον Δεκέμβριο στην ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/alumil-industry.jpg)
Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2024 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ στην ΕΕ σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1%.
«Σύγχρονος Μαχητής»: Από την ελληνική αμυντική βιομηχανία το 90% του σύγχρονου εξοπλισμού
Σε μηνιαία βάση, συγκρίνοντας τον Δεκέμβριο με τον Νοέμβριο του 2024, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2024, οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 1,7% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/eurostat1.jpg)
Ο ετήσιος μέσος όρος των τιμών παραγωγού της βιομηχανίας για το έτος 2024, σε σύγκριση με το 2023, μειώθηκε κατά 4,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 4,0% στην ΕΕ.
Σύγκριση σε μηνιαία και ετήσια βάση σε βιομηχανία και κράτη μέλη
Σε μηνιαία βάση, στην ευρωζώνη οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,1% για τα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 1,4% για την ενέργεια, κατά 0,1% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, κατά 0,2% για διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 0,1% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά.
Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας παρέμειναν σταθερές.
Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις στις τιμές παραγωγού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+5,1%), την Κροατία (+2,4%) και τη Σλοβακία (+1,5%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-1,5%), τη Ρουμανία (-1,3%) και την Ολλανδία (-0,4%).
Σε ετήσια βάση, αυξήσεις στις τιμές παραγωγού είχαμε κατά 0,1% για τα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 1,4% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, κατά 0,8% για διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 2,0% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ μειώθηκαν κατά 1,7% για την ενέργεια.
Οι τιμές στο σύνολο του κλάδου χωρίς την ενέργεια αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+11,1%), τη Βουλγαρία (+6,6%) και τη Δανία (+4,7%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβακία (-17,0%), το Λουξεμβούργο (-4,2%) και τη Γαλλία (-3,8%).
Στην Ελλάδα, η μηνιαία μεταβολή ήταν 0,4% και η ετήσια -0,5%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τζιτζικώστας: «Στις 5 Μαρτίου το σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/unnamed-1-1-600x400.jpg)
Τζιτζικώστας: «Στις 5 Μαρτίου το σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία»
Η πρόεδρος της Κομισιόν εγκαινίασε την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου με την αυτοκινητοβιομηχανία
![ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/indu.jpg)
Πτώση 0,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο [πίνακες]
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2024 - Δεκεμβρίου 2024 παρουσίασε μείωση 2,2% - Τι δείχνουν τα στοιχεία
![Σπάνιες γαίες: Διαγωνισμοί και έρευνες σε όλη την Ελλάδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/spanies-gaies-600x417.jpg)
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
![Αντιμόνιο: Διεθνής διαγωνισμός για το κοίτασμα στη Χίο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_sdoukou-600x352.png)
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
![Γάλλιο: Πώς η Metlen σπάει το μονοπώλιο της Κίνας με την επένδυση 295,5 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/240515105918_mytilineos-600x395.webp)
Πώς η ελληνική Metlen σπάει το μονοπώλιο της Κίνας στο γάλλιο
Η Metlen με τη νέα επένδυση 295,5 εκατ. υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές της Ευρώπης σε γάλλιο – Η στρατηγική σημασία του κρίσιμου υλικού