
Με διαθέσεις να αφήσουν πίσω τις αναταράξεις των προηγούμενων ημερών επανήλθαν οι αγοραστές σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται πλέον στη ζώνη των 1.530 μονάδων με βελτιωμένο επίσης τζίρο.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,01% στις 1.532,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.733,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,64% στις 1.389,97 μονάδες.
Σε ισχύ το θετικό σενάριο
Η μεγάλη διόρθωση της Δευτέρας έδωσε σημαντικές δυνάμεις στην αγορά, η οποία μετά τη χθεσινή σταθεροποίησή της στη «γραμμή εκκίνησης», δείχνει να ξαναπιάνει το μίτο της ανόδου. Έναν μίτο που στην ουσία δεν το έχασε, καθώς παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, κράτησε τις στηρίξεις εν μέσω ενός δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος.
Το επίσης θετικό είναι ότι η αγορά κατάφερε να αναδείξει τις εσωτερικές δυνάμεις που διαθέτει, ειδικά στο μέτωπο των επιχειρηματικών εξελίξεων, με την τελευταία, τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πειραιώς και του CVC για την Εθνική Ασφαλιστική να οδηγούν τη μετοχή έντονα ανοδικά.
Έτσι, μετά από μία ανάπαυλα και ορισμένες προσεκτικές κινήσεις, η ρευστότητα της αγοράς δείχνει να επανατοποθετείται στο ταμπλό. Η απόσταση από την κρίσιμη στήριξη των 1.500 μονάδων μεγαλώνει μάλιστα, ενώ το «κρατούμενο» είναι να κλείσει το χάσμα που έχει μείνει σε εκκρεμότητα στη ζώνη των 1.536 – 1.540 μονάδων. Εάν και το διεθνές κλίμα μείνει υποστηρικτικό, τότε είναι θέμα χρόνου να διευρυνθεί η αντίδραση.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει κέρδη 3,04%, με την Πειραιώς και την Coca Cola να ειναι στο +2,95% και +2,16% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Eurobank, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil και Aegean.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Cenergy, Jumbo, Εθνική, Metlen, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ, με τις Optima Bank και Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν μεταβολή. Μικρές απώλειες σημειώνουν οι Τιτάν, Helleniq Energy και ΔΑΑ.


Latest News

Τραπεζικοί «διαξιφισμοί» στο ΧΑ - Άντεξαν τα επίπεδα με Coca Cola και Εθνική
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 1.627,94 μονάδες - Ισχυρός ήταν ο όγκος στη μετοχή της Alter Ego Media

Με βελτιωμένη επίδοση η ΔΕΗ στον δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ
Νέα βαθμολογία 91% στο «ESG Transparency Score» για τη ΔΕΗ - Επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος σε ζητήματα ESG

Βρίσκει στηρίξεις για να ελέγξει την πτώση το ΧΑ
Η αντίσταση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι στις 1.643 μονάδες

Ήπιες πιέσεις δέχεται το ΧΑ - Πτωτικά οι τράπεζες
Η αγορά έρχεται από μία πολύ καλή εβδομάδα, η οποία κορυφώθηκε με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS

Στην τελική ευθεία για την «ετυμηγορία» της Moody’s – Πώς αντιδρά το ΧΑ
Η Moody’s δίνει την αξιολόγησή της την Παρασκευή 14 Μαρτίου – Οι 3 καταλύτες που θα κρίνουν την ετυμηγορία

Το «σαφάρι» για νέες IPOs πάει… Θεσσαλία – Αντίστροφη μέτρηση για Φάις και Qualco
Εκδήλωση στην Λάρισα πραγματοποιεί στις 12 Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αθηνών – Κεντρικός ομιλητής ο CEO της Aktor Αλέξανδρος Εξάρχου – Όλες οι λεπτομέρειες για την IPO του ομίλου Φάις

Τι άλλαξε στο ΧΑ τον Μάρτιο - Η έκρηξη του τζίρου και το όριο των 1.600 μονάδων
Κόντρα στη διεθνή αβεβαιότητα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Μάρτιο - Τι λένε παράγοντες της αγοράς για την πορεία του δείκτη

Άντεξε στην πίεση το ΧΑ - Επέστρεψε στις θετικές εβδομάδες
Αλώβητο έχει καταφέρει να μείνει το ΧΑ απέναντι στην αύξηση της μεταβλητότητας που σε καθημερινή βάση διατρέχει τις κυριότερες ξένες χρηματιστηριακές αγορές

Ασκήσεις ισορροπίας στο ταμπλό του ΧΑ - «Μάχη» Alpha Bank με Eurobank
Το χρηματιστήριο Αθηνών ισορροπεί μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων, ακόμη και εντός ίδιου κλάδου, αλλά και της επιλεκτικότητας των αγοραστών

Παλεύει με την αβεβαιότητα και το ΧΑ, επιλεκτικοί οι αγοραστές
Οι αγορές παγκοσμίως, όπως και η ελληνική βεβαίως, βρίσκονται σε εκείνον τον «σκοτεινό θάλαμο» στον οποίο η ορατότητα δεν υπάρχει