Έρευνα για το κατά πόσο το chatbot της κινεζικής DeepSeek παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας δεδομένων ανακοίνωσε ότι ξεκινά η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών, λόγω ανησυχίας για τα δεδομένα των ευρωπαίων χρηστών της εφαρμογής, η οποία πρόσφατα έγινε το δημοφιλέστερο app για συσκευές Apple και Android στις ΗΠΑ.
DeepSeek: H κινεζική startup βοηθά την Ευρώπη στην κούρσα της ΑΙ
H Ιταλία προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και απαγόρευσε προσωρινά την εφαρμογή της DeepSeek, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.
Μεταξύ άλλων εξετάζεται το πού αποθηκεύονται τα δεδομένα των χρηστών, για ποιο σκοπό, καθώς και το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.
Η ελληνική Αρχή Δεδομένων ανέφερε πως «κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας σε σχέση με τη νομιμότητα, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης DeepSeek, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα».
Καταγγελίες για ενδεχόμενη παραβίαση του GDPR είχαν προηγουμένως καταθέσει οργανώσεις καταναλωτών σε Ιταλία και Βέλγιο.
Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η οποία εφαρμόζει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησε πληροφορίες από την DeepSeek για να διαπιστώσει αν η εταιρεία διασφαλίζει σωστά τα δεδομένα των χρηστών.
Η κινεζική εταιρεία προκάλεσε τον περασμένο μήνα σεισμό στις αγορές παρουσιάζοντας δύο μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρουν επιδόσεις συγκρίσιμες με τον ανταγωνισμό αλλά με δεκάδες φορές μικρότερο κόστος.
Το μοντέλο V3 χρησιμοποιείται στην εφαρμογή της εταιρείας για κινητά τηλέφωνα, ενώ το «συλλογιστικό» μοντέλο R3, σχεδιασμένο να λύνει δύσκολα προβλήματα σε επιμέρους βήματα, είναι διαθέσιμο σε ερευνητές και επιχειρήσεις.
Latest News
Με αργούς ρυθμούς υιοθετούν οι επιχειρήσεις την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte
Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, η χρήση των συστημάτων Αgentic AI (Αυτόνομων Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που δρουν με ελάχιστη ή καμία ανθρώπινη παρέμβαση) αυξάνεται
Breezy: Ρομποτική μονάδα αναβάθμισης μεταχειρισμένων smartphone στην Πολωνία
Το νέο εργοστάσιο της Breezy στην Πολωνία ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα «Βιομηχανία 5.0»
Έως το 2030 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει 18 data center
«Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και ετοιμάζονται οι απαραίτητες υποδομές ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ηλεκτροδότηση» είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης από το 14ο Athens Energy Summit
«Τελειώνει» η συμπερίληψη στους στόχους προσλήψεων της Google
Η Google υποστηρίζει ότι είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τις πολιτικές της για να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ.
Τα μάτια στραμένα στο Παρίσι - Τι αναμένεται στη Σύνοδο για την ΑΙ
H Σύνοδος του Παρισιού θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κυβερνήσεων και εταιρειών από όλο τον κόσμο
Ανακοινώθηκε το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Gemini 2.0 της Google
Οι συνεχιζόμενες εκδόσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την Google να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε «πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης»
Νέα Agentic AI πλατφόρμα από την AustriaCard
Η ΑΙ στρατηγική της AustriaCard Holdings εμπλουτίζεται και αξιοποιεί το σύνολο μοντέλων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης
Από τις ρομαντικές απάτες στους Ιλλουμινάτι - Πώς εξελίσσονται οι απάτες μέσω email
Τα email αυτά προσέλκυαν τα θύματα με οικονομικές προσφορές, ωθώντας τα να συμμετέχουν σε αλληλογραφία με σκοπό την εξαπάτησή τους
Πρόβλημα... χώρου στα data centers της Ευρώπης λόγω τεχνητής νοημοσύνης
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας χρειάζονται ολοένα και περισσότερο χώρο συνδεδεμένο με την τεχνητή νοημοσύνη
Alphabet: Βουτιά για τη μετοχή – Απογοήτευσαν τα έσοδα από το cloud – Επένδυση 75 δισ. σε AI
Η υποχώρηση της μετοχής της Alphabet «έσβησε» 200 δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της