
Για απολύσεις στο πρόγραμμα του σεληνιακού πυραύλου Space Launch System προειδοποίησε η Boeing . Η εταιρεία προβλέπει ότι θα περίπου 400 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις του προγράμματος Artemis της NASA και τις προσδοκίες κόστους.
Η κατασκευαστική εταιρείας αεροδιαστημικής με έδρα το Σιάτλ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ειδοποιήσεις 60 ημερών για ακούσιες αποχωρήσεις στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους τις επόμενες εβδομάδες.
Boeing: Ζημιές 11,9 δισ. δολ. για το 2024
«Συνεργαζόμαστε με τον πελάτη μας και αναζητούμε ευκαιρίες για την αναδιάταξη των εργαζομένων σε ολόκληρη την εταιρεία μας για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες θέσεων εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το πρόγραμμα Artemis
Το πρόγραμμα Artemis, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 93 δισ. δολάρια έως το 2025, θεσπίστηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμερικανικής προσπάθειας για την επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά την αποστολή Απόλλων 17 της NASA.
Το πρόγραμμα, ωστόσο, είχε σημαντικές καθυστερήσεις και αυξανόμενο κόστος.
Το Artemis 2, το οποίο είχε προγραμματιστεί προηγουμένως για τα τέλη του 2024 και αφορά μια επανδρωμένη πτήση γύρω από το φεγγάρι, έχει πλέον προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2025. Το Artemis 3, που προβλέπεται ως η πρώτη στο πλαίσιο του προγράμματος προσεδάφιση αστροναύτη στο φεγγάρι μετατίθεται χρονικά για τον Σεπτέμβριο του 2026, ενώ η ημερομηνία πραγματοποίησης του ήταν τα τέλη του 2025.
Το δύσκολο 2024
To 2024 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τη Boeing.
Η εταιρεία έφτασε να χάνει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολλάρια κάθε μήνα εξαιτίας προβλήματων σε θέματα ασφάλειας, ποιοτικού ελέγχου και μια μεγάλη απεργία.
Ο αεροδιαστημικός γίγαντας έχασε 11,8 δισ. δολάρια σε όλη τη διάρκεια του έτους, το χειρότερο αποτέλεσμά του από το 2020, όταν η αεροπορική βιομηχανία καθηλώθηκε από την πανδημία του Covid.
Τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, έως το τέλος Δεκεμβρίου, όταν οι απεργίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη και επηρέαζαν την επιχείρηση, έχασε 3,8 δισ. δολάρια.


Latest News

Γιατί η Sony αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο
Η Sony ανέφερε «ένα σκηνικό ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και των κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών»

Σε κρίση το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας τρία χρόνια μετά την πώληση από τη Lukoil
Η αναφορά των Financial Times σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη Lukoil- και το ρωσικό πετρέλαιο.

Υποψίες για χειραγώγηση της Wall Street από τον Ντόναλντ Τραμπ
Δημοκρατικοί βουλευτές καταγγέλλουν χοντρό χρηματιστηριακό παιχνίδι με τα «είπα-ξείπα» του πλανητάρχη για τους δασμούς

Βουτιά στις πωλήσεις της LVMH - Προ των πυλών μεγάλη ύφεση στην αγορά πολυτελείας
Η LVMH ελέγχεται από τον γάλλο δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ομίλου,

Ηχηρό όχι Χάρβαρντ σε συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ
Το Χάρβαρντ δεν θα «διαπραγματευτεί την ανεξαρτησία του ή τα συνταγματικά του δικαιώματα»

Τι ανησυχεί την Γέλεν
Αμφισβητείται «η ασφάλεια του θεμελίου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των αμερικανικών ομολόγων», λέει η Γέλεν

Τρόμος στη Βρετανία για «πλημμυρίδα» κινεζικών προϊόντων μετά τους δασμούς Τραμπ
Οι εταιρείες στη Βρετανία σημαίνουν συναγερμό για τα φθηνότερα αγαθά που «ανακατευθύνονται» από τις ΗΠΑ προς άλλες αγορές

Η ΕΕ δίνει κινητά μίας χρήσης στο προσωπικό που ταξιδεύει στις ΗΠΑ
Η ΕΕ, φοβούμενη πιθανή κατασκοπεία από τις ΗΠΑ, άλλαξε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τους αξιωματούχους της, αναφέρουν οι FT

Σε δίκη ο δημιουργός της Meta - Γιατί εξαγόρασε Instagram και WhatsApp
Οι αμερικανικές αρχές επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας επιδιώκουν να ακυρώσουν τις συμφωνίες απόκτησης των Instagram και WhatsApp απο τη Meta

Σε αναστολή τα αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ - Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Τα αντίμετρα της ΕΕ που μπαίνουν σε αναστολή καλύπτουν αμερικανικές εξαγωγές αξίας 21 δισ. ευρώ