
Συνεχίζεται αδιάκοπα η σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη όπου έχουν καταγραφεί περισσότερες από 8.900 δονήσεις.
Ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής στο ΕΚΠΑ μίλησε στις «Εξελίξεις Τώρα» για τους σεισμούς στις Κυκλάδες.
Τσελέντης για Κυκλάδες: Δεν έχει εξασθενήσει η ακολουθία – Σεισμός γύρω στα 6R το πιο πιθανό σενάριο
Όσοι παρέμειναν στο νησί αλλά κι αυτοί που προσωρινά έφυγαν ελπίζουν ότι ο εφιάλτης που κυκλώνει επικίνδυνα το νησί θα τελειώσει σύντομα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες και η ζωή θα επιστρέψει στην Σαντορίνη.
Οι ειδικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το φαινόμενο θα εκτονωθεί με όλες αυτές τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών ή αν βρισκόμαστε ακόμα σε μια προσεισμική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σήμερα συνεδρίασαν οι δύο επιτροπές, σεισμικού και ηφαιστειακού κινδύνου, και εισηγήθηκαν να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό έως τις 14 Φεβρουαρίου.
«Δεν περιμένουμε σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ»
Στις «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας και Γεωδυναμικής στο ΕΚΠΑ.
«Σεισμό άνω του 6 Ρίχτερ δεν περιμένουμε. Το ρήγμα που υπάρχει εκεί έχει διαστάσεις και ιστορικό που δικαιολογεί μέχρι τα 6 Ρίχτερ μόνο. Πριν από κάποιες μέρες η πιθανότητα να φτάσουμε τα 6 ήταν μεγάλη, τις τελευταίες 3 ημέρες δεν είναι πια. Το τελευταίο τριήμερο δεν ξεπεράσαμε το φράγμα των 5,2 Ρίχτερ. Έκρηξη από τα ηφαίστεια δεν περιμένουμε. Το ρήγμα της Αμοργού δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει κάτι τώρα, γιατί είναι μόνο 65 χρόνια και χρειάζεται τουλάχιστον 3 αιώνες για να ξαναδώσει τέτοιο σεισμό. Πιστεύω πως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να συνεχίσει, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους συγκεκριμένους σεισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι μη ειδικοί προκαλούν πανικό».
Πηγή: in.gr


Latest News

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί τη Μεγάλη Τρίτη
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνει αύριο ο κλάδος – Μήλον της Έριδος η ελεύθερη διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες