Η Τουρκία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στη Σαντορίνη και επηρεάζει το Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην AFAD (Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών), όπου εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εξελίξεις στην περιοχή και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Σεισμοί: Συνεχίζεται η δραστηριότητα στη Σαντορίνη – Τι λένε οι ειδικοί

Τουρκία: Συναγερμός στην AFAD για τη Σαντορίνη

Μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 761 σεισμοί μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 5,2. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην AFAD με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και τους πιθανούς κινδύνους, αναλύθηκαν τα δεδομένα και οι επιπτώσεις για την Τουρκία, σύμφωνα με το CNN Turk.

«Ο κοντινότερος σεισμός στις ακτές μας καταγράφηκε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων»

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η AFAD ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης, σε εστίες που κυμαίνονται από 5 έως 25 χιλιόμετρα βάθος. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο πιο κοντινός σεισμός στις τουρκικές ακτές καταγράφηκε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων.

Πιθανότητα ηφαιστειακής δραστηριότητας και προειδοποίηση για ηφαιστειακή τέφρα

Οι σεισμοί επικεντρώνονται στην περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα, αν και οι ειδικοί θεωρούν πως αυτό το ενδεχόμενο είναι μικρό. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έντονη σεισμική δραστηριότητα είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012, διαρκώντας 14 μήνες, χωρίς ωστόσο να οδηγήσει σε έκρηξη.

Στην ανακοίνωσή της, η AFAD προειδοποιεί πως σε περίπτωση ηφαιστειακής έκρηξης, υπάρχει πιθανότητα η τέφρα να φτάσει έως και την Τουρκία, προκαλώντας επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα και πιθανές δυσκολίες στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραμπ: Νέο μέτωπο με τη Νότια Αφρική – «Παγώνει» κάθε αμερικανική βοήθεια στην Πρετόρια
Διεθνή |

Νέο μέτωπο Τραμπ με τη Νότια Αφρική – «Παγώνει» κάθε αμερικανική βοήθεια στην Πρετόρια

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν θα χορηγούν στο εξής βοήθεια στη Νότια Αφρική, επικαλούμενος νόμο που προβλέπει απαλλοτριώσεις γαιών, που διατείνεται ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των λευκών αγροτών

Τσελέντης για Κυκλάδες: Δεν έχει εξασθενήσει η ακολουθία – Σεισμός γύρω στα 6R το πιο πιθανό σενάριο
Inbox |

«Σεισμός γύρω στα 6R το πιο πιθανό σενάριο» - Νέα ανάρτηση Τσελέντη

Η σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες έχει προσεισμικά χαρακτηριστικά, επιμένει ο Άκης Τσελέντης – Τι λέει για το ηφαίστειο – Ποιο σημείο της Σαντορίνης εκτιμά ότι θα επηρεαστεί σε μεγάλο σεισμό

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Τέμπη, στο κάδρο των ερευνών η μηχανή
Επικαιρότητα |

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Τέμπη, στο κάδρο των ερευνών η μηχανή

Προς μια νέα κατεύθυνση στέφονται οι έρευνες για τα Τέμπη – Μαζί με το Βήμα ο πρώτος τόμος του Πλάτωνα «Φαίδων» περί ψυχής, το βιβλίο της Αργυρώς «35 συνταγές όλο σοκολάτα», και όπως πάντα ΒΗΜΑGAZINO

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με οικογένειες των προγραμμάτων «Σπίτι μου» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους»
Επικαιρότητα |

Υπερβαίνουν τις 100.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου 2» - Η συνάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «οι πολιτικές για την αγορά ή αναβάθμιση κατοικίας αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος ενεργειών για την αύξηση της προσιτής στέγης και την τόνωση της οικονομίας»