
Ο Όμιλος Vodafone υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κλιματικής μετάβασης με στόχο τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας από τη διεθνή δραστηριότητά του μέχρι το 2040.
Στην Ελλάδα, ο στόχος του μηδενισμού των εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τη λειτουργία της Vodafone Ελλάδας, μετατοπίστηκε το 2028, δηλαδή δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο, χάρη στην αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Έρχονται μειώσεις τιμών σε κινητά, σταθερά και ίντερνετ – Οι προβλέψεις Μπρουμίδη
Καλύπτοντας πλήρως τις ενεργειακές της ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιημένων εγγυήσεων προέλευσης, η εταιρεία έχει ήδη μηδενίσει τις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και, μέσω ενός συνδυασμού πολιτικών και προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσε το 2024 κατά 93% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές, σε σχέση με το έτος αναφοράς (2020). Η Vodafone Ελλάδας εφαρμόζει το σύστημα ISO 50001, το οποίο επικεντρώνεται στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, εξασφαλίζοντας την αποδοτική χρήση ενέργειας σε όλες τις λειτουργίες.
Με προσήλωση στην κυκλική οικονομία, η Vodafone Ελλάδας μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε κάθε στάδιο, εστιάζοντας στο μοντέλο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση». Για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζει το σύστημα ISO 14001, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση όλων των διαδικασιών με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακυκλώνει το 100% των αποβλήτων του δικτύου και των γραφείων της. Ενδεικτικά, την τριετία 2022-2024 ανακυκλώθηκαν 149 τόνοι χαρτιού μόνο από τη λειτουργία των γραφείων, ενώ 650 τόνοι πλαστικού στάλθηκαν προς ανακύκλωση. Παράλληλα, σε κοινή πρωτοβουλία με το WWF, η Vodafone Ελλάδας επέτυχε μηδενικές καθαρές εκπομπές στην αλυσίδα των ιδιόκτητων καταστημάτων της.
Η Vodafone είναι, άλλωστε, η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που παρουσίασε τον Ιούνιο του 2003 πανελλαδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων, μπαταριών και αξεσουάρ. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλα τα κτήρια γραφείων και καταστημάτων, σε εταιρικούς πελάτες και σε περισσότερα από 300 σημεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε όλη την Ελλάδα, με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που έχουν ανακυκλωθεί μέχρι σήμερα να ξεπερνούν τις 900.000.
Επιπλέον, εδώ και τρία χρόνια μέσω της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Vodafone και του WWF υλοποιείται το πρόγραμμα «Ένα εκατομμύριο τηλεφωνικές συσκευές για τον πλανήτη» (One Million Phones for the Planet), το οποίο σημειώνει σημαντική πρόοδο. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, για κάθε συσκευή που συλλέγεται, ο Όμιλος Vodafone δωρίζει μία βρετανική λίρα για την υποστήριξη του έργου της WWF σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της Vodafone είναι να χτίζει μια βιώσιμη, αξιόπιστη και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακή κοινωνία, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους με τεχνολογικές λύσεις, προστατεύοντας τον πλανήτη και καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη πελατών, εργαζομένων και των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.


Latest News

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική

Δρομολογούνται 25 έργα κατά της λειψυδρίας - Οι 19 δήμοι που επιλέχθηκαν [λίστα]
Ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας για τη λειψυδρία αφορά σε τουλάχιστον 25 έργα που θα πραγματοποιηθούν σε 19 δήμους

Με βελτιωμένη επίδοση η ΔΕΗ στον δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ
Νέα βαθμολογία 91% στο «ESG Transparency Score» για τη ΔΕΗ - Επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος σε ζητήματα ESG

«Εξοικονομώ» - «Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Μέχρι πότε οι αιτήσεις στο gov.gr
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν κατατεθεί συνολικά 196.587 αιτήσεις

«Πακέτο» 3 δισ. για την απανθρακοποίηση των νησιών - Τα έργα που επιδοτούνται
Εντός του μήνα θα αποσταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν ο τελικός πίνακας με την εξειδίκευση των έργων στα ελληνικά νησιά

Η Toyota λανσάρει στην Κίνα το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα
Θα μπορέσει να ανταγωνιστεί η Toyota με το νέο της EV την BYD στην Κίνα;

Αλλάζουν τακτική οι ακτιβιστές για το κλίμα - Ξεκινούν τα σαμποτάζ
Πιο αποτελεσματικό θεωρούν πλέον το σαμποτάζ οι ακτιβιστές για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την κλιματική κρίση, σε σχέση με τις απλές διαμαρτυρίες

Ένα στα είκοσι νοικοκυριά έχει υποβάλει αίτηση στα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας
Οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2025» και το «Αλλάζω σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» θα υποβάλλονται έως τις 20 Μαρτίου
![Χρηματιστήριο ενέργειας: Βουτιά πενταμήνου για τις τιμές στο ρεύμα – Οι ΑΠΕ φέρνουν μειώσεις στους λογαριασμούς [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/revmakwheuro-600x350-1-1-600x350-1-600x350-1-1.jpeg)
Βουτιά της τιμής ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας – Οι ΑΠΕ επιστρέφουν με μειώσεις στους λογαριασμούς [γράφημα]
Η μέση τιμή ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας έπεσε κατά 23% στα 83,7 ευρώ/MWh – Ακόμη και με 0,04 ευρώ/MWh οι συναλλαγές